Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
tarifi, uskumru, şiş

Uskumru Şiş Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Uskumru Şiş Tarifi



Uskumru Şiş Tarifi

500 g uskumru filetosu
1 kök rezene (1x1x1 cm boyutlarında küp biçiminde kesilmiş; çiçekli bölümleri saklanmış)
8 arpacık soğanı
1 diş sarımsak
1 lmonun suyu
1/2 tatlı kaşığı kekik
8 kiraz domatesi (ya da çok küçük 4 domates)
1 kabak (kazınıp, 2 cm kalınlığında doğranmış)
8 iri mantar (yıkanıp, kurulanmış)
250 g ıspanaklı erişte
1 3/4 çorba kaşığı tuz
Biberli domates sosu:
1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
2 arpacık soğanı (ince doğranmış)
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1250 g olgun domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, iri doğranmış)
1/2 tatlı kaşığı kekik
bir tutam tuz
bir tutam kırmızıbiber
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

Filetoları soğuk su altında yıkayıp, kâğıt mutfak havlusuyla kuruladıktan sonra, kuşbaşı doğrayın
Küp biçimi rezeneleri kaynar suda 3 dakika haşlayıp, delikli kaşıkla bir tabağa çıkarın Aynı tencerede arpacık soğanlarını 3 dakika haşlayıp, tencereyi ateşten alın ve soğanları süzüp, elle tutulabilecek kadar soğuyunca kabuklarını soyun
Sarımsağı bir salata kâsesine koyup, bir tutam tuz ekleyin ve çırparak hamur kıvamına getirin Limon suyu ve kekiği ekleyip, rezenelerin çiçekli bölümünden 1 çorba kaşığını ince ince doğradıktan sonra, karışıma katın (kalan rezene çiçeklerini süsleme için ayırın) Kuşbaşı balıklar, küp biçimi rezeneler, arpacık soğanları, kiraz domatesler, kabak parçaları ve mantarları kâseye koyup, iyice karıştırın Sonra kâseyi buzdolabına kaldırıp, ara sıra karıştırarak, en az 1 saat bekletin
Sosu hazırlamak için zeytinyağını kalın dipli birtavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarakyağı ısıtın Arpacık soğanları ve sarımsakları tavaya koyup, sürekli karıştırarak, soğanlar iyice yumuşayıncaya kadar(yaklaşık 5 dakika) pişirin Domatesler, kekik, bir tutam tuz, kırmızıbiber ve karabiberi katıp, karıştırdıktan sonra sosu 15 dakika pişirin Tavayı ateşten alıp, bir tahta kaşığın tersiyle küçük bir tencere üstüne yerleştirilmiş süzgeçten geçirin Tencerenin üstünü alüminyum folyoyla örterek, sıcak kalmasını sağlayın
Fırınınızın ızgarasını yakın Bir tencereye 3 litre (yaklaşık 13 su bardağı) su ve kalan tuzu koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak suyu kaynatın Bu arada kâsedeki balık parçalarını ve sebze parçalarını 8 uzun şişe geçirip, şişleri fırın ızgarasının altına yerleştirin ve sürekli çevirerek, etler kahverengileşinceye, sebzeler de yumuşayıncaya kadar (8 - 9 dakika) pişirin Tenceredeki su kaynayınca erişteleri koyup, yumuşayıncaya (ama diriliklerini bütünüyle yitirmemelidirler) kadar haşlayın Tencereyi ateşten alıp, erişteleri bir süzgeçte süzdükten sonra yeniden tencereye koyarak, üstüne öbür tenceredeki domates sosunu boşaltın ve iyice karıştırın
Şişleri fırından alıp, 4 düz tabağa 2'şer şiş yerleştirin Çevrelerine soslu erişteleri bölüştürüp, tabakları kalan rezene çiçekleriyle süsleyerek, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.