![]() |
Meksika Usulü Sac Ekmekli Piliç Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meksika Usulü Sac Ekmekli Piliç TarifiMeksika Usulü Sac Ekmekli Piliç (mikrodalga) 1 piliç (yaklaşık 1,5 kg; kanatları kesilip başka bir tarifte kullanmak için ayrıldıktan sonra, derisi alınarak 4'e kesilmiş) 1/2 su bardağı tuzsuz tavuk suyu 1/4 tatlı kaşığı kişniş (isteğe bağlı) bir tutam pul kırmızıbiber 1/2 tatlı kaşığı kimyon 1 dolmalık biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, ince kıyılmış) 4 taze soğan (ince doğranmış) 1/4 tatlı kaşığı kekik 1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 175 g çedar (ya da emental) peyniri rendesi 2 küçük sac ekmeği (her biri 25 cm çapında) bir tutam kırmızıbiber Sosu: 2 iri domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, ince kıyılmış) 1-2 acı sivribiber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra çok ince doğranmış) 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1 limonun suyu 1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) 1/4 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) Piliç parçalarını, ateşe dayanıklı bir kaba, etli kalın bölümleri kabın çeperlerine bakacak biçimde yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ateşe dayanıklı bir kâsede dolmalık biber parçaları, taze soğanlar, kekik, zeytinyağı, karabiber ve kalan kimyonu karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NOT: BU GELENEKSEL MEKSİKA MUTFAĞI TARİFİNDE, SOS İÇİN,KULLANILACAK ACI SİVRİBİBER MİKTARI, DAMAK ZEVKİNE BAĞLI OLARAK; İSTENDİĞİ KADAR ARTIRILABİLİR ![]() |
![]() |
![]() |
|