![]() |
Mezgit Kroket Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mezgit Kroket TarifiMezgit Kroket Tarifi 1/2 kg mezgit (haşlanmış, soğutulmuş, derisi ve kılçıkları ayıklanmış) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 50 gr galeta unu 3 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) 1 yumurta (hafif çırpılmış) 3 çorba kaşığı un Sosu: 1 soğan (ince doğranmış) 1 çay kaşığı zencefil (dövülmüş) 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 2 çorba kaşığı rafine yağ 1/4 su sirke 1 su bardağı balık suyu 4 dilim limon Orta büyüklükte bir kâsede balık, 1 çay kaşığı tuz, biber, galeta unu ve 2 çorba kaşığı maydanozu karıştırıp, yumurtayı ekleyiniz ![]() Ellerinizle, balık karışımından 10 küçük kroket yapıp una bulayınız ![]() Kroketleri buzdolabında en az 45 dakika bekletiniz ![]() Küçük bir kâsede soğan, zencefil ve kalan maydanoz ve tuzu karıştırıp bir kenara koyunuz ![]() Büyük bir tavada tereyağı rafine yağla birlikte orta ateşte eritip, köpükleri kaybolunca, soğan ve baharat karışımını koyunuz; karıştırarak 2-3 dakika, soğanlar pembeleşene kadar pişiriniz ![]() ![]() Kroketleri tavaya koyup sosa bulayınız ve 6-7 dakika kızartınız ![]() Bir kevgirle kroketleri tavadan alıp ısıtılmış bir servis tabağına diziniz; sosu üstüne döktükten sonra, kenarlarını limon dilimleriyle süsleyerek hemen servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|