Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
graten, levrek, tarifi

Levrek Graten Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Levrek Graten Tarifi



Levrek Graten Tarifi

1250 gr levrek
20 gr tereyağı (1 çorba kaşığı)
3 bardak su
1 havuç
1 soğan
1 maydanoz kökü
1/2 kereviz kökü
4 defne yaprağı tuz (1 tatlı kaşığı)

Salçası:
60 gr tereyağ (3 çorba kaşığı)
1/2 kahve fincanı su
20 gr ayrıca tereyağı (1 çorba kaşığı)
12 gr un (1/4 kahve fincanı)
1 bardak balık kemiklerinin piştiği su
1 yumurtanın sarısı

1250 - 1300 gr ağırlığında bir levreğin her iki yanındaki etleri uzunlamasına çıkarılır Derisi zedelenmeden yüzülür ve etler birer küçük parmak boyunda ve iki parmak eninde doğranır Uzun etler muska katlar gibi bir defa katlanır ve üçgen şekli verilir, içi tereyağla yağlanmış bir tepsiye sıralanıp, bir tarafa bırakılır Ayrıca bir kaba yukarıdaki ölçülere göre su, havuç, soğan, kereviz kökü, maydanoz kökü, defne yaprağı ve tuz ile balığın arta kalan baş, kuyruk ve kemikleri katılır
Kapak kapatılmadan 30 dakika haşlanır ve suyu bir kaba süzülerek boşaltılır Tepsideki üçgen balıklara, süzülen balık suyunun üçte biri ilâve edilir Tepsi orta ısıdaki fırına sürülerek 25 dakika pişirilir
Sonra levrekler tepsiden bir tabağa alınarak bir tarafa bırakılır ve tepside balık pişirilen su da balık suyuna katılır
Bu iş bittikten sonra küçük bir kaba ölçülere göre yumurta sarısı ile az su konduktan sonra hafif ateşte yumurtayı durmadan hızlıca vurmak suretiyle 5 dakika pişirmelidir
Tereyağlarını küçük parçalar halinde buna katarak iyice karıştırmalı, 1 kaşık tereyağını bir tarafa ayırmalıdır Başka bir kaba, kalan tereyağı ile un koyarak 2 dakika kavurmalıdır Buna önce bir bardak balık suyunu katarak, salçada hafif bir koyuluk oluncaya kadar karıştırarak pişirmeli daha önce hazırlanan tereyağlı yumurta azar azar ilâve edilerek karıştırmalı ve salça ateşten indirilmelidir Bu salçayı pişirilmiş ve servis tabağına konmuş olan levreklerin üzerine döktükten sonra tabağı ısısı üstten verilen kızgınca fırına sürerek salça hafif pembe oluncaya kadar 10 -12 dakika kızartarak indirmeli ve bu tabakla servis yapmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Levrek Graten Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Levrek Graten Tarifi



Levrek Graten Tarifi

1250 gr levrek
20 gr tereyağı (1 çorba kaşığı)
3 bardak su
1 havuç
1 soğan
1 maydanoz kökü
1/2 kereviz kökü
4 defne yaprağı tuz (1 tatlı kaşığı)
Salçası:
60 gr tereyağ (3 çorba kaşığı)
1/2 kahve fincanı su
20 gr ayrıca tereyağı (1 çorba kaşığı)
12 gr un (1/4 kahve fincanı)
1 bardak balık kemiklerinin piştiği su
1 yumurtanın sarısı

1250 - 1300 gr ağırlığında bir levreğin her iki yanındaki etleri uzunlamasına çıkarılır Derisi zedelenmeden yüzülür ve etler birer küçük parmak boyunda ve iki parmak eninde doğranır Uzun etler muska katlar gibi bir defa katlanır ve üçgen şekli verilir, içi tereyağla yağlanmış bir tepsiye sıralanıp, bir tarafa bırakılır Ayrıca bir kaba yukarıdaki ölçülere göre su, havuç, soğan, kereviz kökü, maydanoz kökü, defne yaprağı ve tuz ile balığın arta kalan baş, kuyruk ve kemikleri katılır
Kapak kapatılmadan 30 dakika haşlanır ve suyu bir kaba süzülerek boşaltılır Tepsideki üçgen balıklara, süzülen balık suyunun üçte biri ilâve edilir Tepsi orta ısıdaki fırına sürülerek 25 dakika pişirilir
Sonra levrekler tepsiden bir tabağa alınarak bir tarafa bırakılır ve tepside balık pişirilen su da balık suyuna katılır
Bu iş bittikten sonra küçük bir kaba ölçülere göre yumurta sarısı ile az su konduktan sonra hafif ateşte yumurtayı durmadan hızlıca vurmak suretiyle 5 dakika pişirmelidir
Tereyağlarını küçük parçalar halinde buna katarak iyice karıştırmalı, 1 kaşık tereyağını bir tarafa ayırmalıdır Başka bir kaba, kalan tereyağı ile un koyarak 2 dakika kavurmalıdır Buna önce bir bardak balık suyunu katarak, salçada hafif bir koyuluk oluncaya kadar karıştırarak pişirmeli daha önce hazırlanan tereyağlı yumurta azar azar ilâve edilerek karıştırmalı ve salça ateşten indirilmelidir Bu salçayı pişirilmiş ve servis tabağına konmuş olan levreklerin üzerine döktükten sonra tabağı ısısı üstten verilen kızgınca fırına sürerek salça hafif pembe oluncaya kadar 10 -12 dakika kızartarak indirmeli ve bu tabakla servis yapmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.