![]() |
Sebzeli Hindi Mikrodalga Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebzeli Hindi Mikrodalga TarifiSebzeli Hindi (mikrodalga) 500 g hindi göğüs eti (iri kuşbaşı doğranmış) 2 küçük soğan (ince doğranmış) 3 1/2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 3 ekmek dilimi (kabukları alınıp, ufalanmış) 1/2 su bardağı süt (tercihen yarım yağlı) 1/2 su bardağı yoğurt (tercihen yarım yağlı) 4 çorba kaşığı Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesi 1 tatlı kaşığı mercanköşk bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 2 kabak (ince şeritler halinde kesilmiş) 2 kırmızı dolmalık biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, ince şeritler halinde kesilmiş) 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1/2 tatlı kaşığı tuz Ateşe dayanıklı bir kâsede soğanlar ile zeytinyağının 3 çorba kaşığını karıştırıp, kâsenin üstünü plastik filmle örterek fırına yerleştirin ve soğanları % 100 ısıtılmış fırında saydamlaşıncaya kadar (yaklaşık 3 dakika) pişirin ![]() ![]() Hindi göğüs etleri, ekmekiçi, süt ve yoğurdu blendır kabına koyup, iyice karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ateşe dayanıklı bir kâsede kabak ve kırmızı dolmalık biber şeritlerini, kalan zeytinyağı, kalan mercanköşk, sarımsaklar, tuz ve kalan karabiberle karıştırın ![]() ![]() ![]() Not: Sebzeli hindi önceden hazırlanıp, yemek saati gelince ısıtılarak servis yapılabilir Isıtmak için, kabın üstünü plastik filmle örtüp, fırına vererek, % 75 ısıtılmış fırında 4 dakika (arada 1 kez, kap olduğu yerde 1/2 oranında çevrilmelidir) tutmak gerekir ![]() |
![]() |
![]() |
|