Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pilav, tarifi, üstü

Pilav Üstü Et Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pilav Üstü Et Tarifi



2 su bardağı pirinç

2 çorba kaşığı tereyağı

2 su bardağı su

400 gram kuzu eti

1 soğan,

1 çorba kaşığı tereyağı

Tuz

Karabiber

2 çorba kaşığı tereyağını tencerede eritin Üzerine de yıkanmış süzülmüş pirinçleri koyup 2 dakika kadar kavurun Üzerine tuzunu ve suyunu ekleyip kapağını kapatın 20 dakika pişmeye bırakın Daha sonra pilavı ocaktan alıp kapağını aralayın Bu şekilde pilav çok güzel demlenecektir Diğer bir tencerede 1 çorba kaşığı tereyağını eritip üzerine rendelenmiş soğanı koyup 5 dakika kavurun Üzerine etleri koyup 30 dakika hiç su koymadan etleri kısık ateşte pişirin Tuz ve baharatı da ekleyip servis tabağına aldığınız pilavın üzerine etleri yerleştin ve sıcak olarak ikram edin

Not: İstenirse pilav nohutlu ya da sebzeli de hazırlanabilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.