10-28-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kılıç Balığı Tranç Tarifi
Kılıç Balığı Tranç Tarifi
Kılıç Balığı, yırtıcı bir balık türüdür Kılıç balığı gözleriyle ölür Çok güzel gözleri ve görünümü vardır Üst sularda dolaşır Dipteki civadan hiç nasibini almaz Çocuklar da çok sever kılıç balığını, özellikle tranç şeklinde yapılıp, biraz da kekik dökülürse üzerine nefis bir bonfileden daha lezzetli olur Balıkçınızdan bir takoz kılıç balığı isteyin Tamamını tüketemezsiniz
Malzemeler:
1 takoz kılıç balığı
1 çay kaşığı kekik
1 fincan zeytinyağı
- Yeterince tuzTakoz şeklinde aldığınız kılıç balığını bonfile gibi doğrayıp her iki yüzünü de tuzlayın ve fırçayla yağlayın Izgaranın üzerinde 8 dakika pişirin ve üzerine kekik serpiştirin Diğer tarafını çevirip 2 dakika pişirin, bu yüzüne kekik serpiştirin Afiyet olsun
KONYAALTINDAN CEZAYİRE
Herkesin diline doladığı, şarkılara bile konu olan Amerikanın Florida eyaletindeki ünlü Miami Beachi duymayan kalmamıştır sanırım Ama hiç de abartıldığı gibi değil Sadece denize girmiş olmak için kerhen denize girdiğimizi, dalgalı ve bulanık okyanus denizini hiç sevmediğimizi söyleyebilirim Antalya Konyaaltı plajının tadını aldıktan sonra kimse bana Miami plajını böbürlene böbürlene anlatamaz
Türkiyede yaşayıp Konyaaltı plajını duymayan var mı bilmiyorum ama Rusyada duymayan kalmamıştır Çünkü Ruslar Türkiyenin başkentinin Antalya olduğunu sanıyorlar İstanbuldan çok Antalyayı tanıyorlar çünkü Antalyaya hayranlar Antalyanın tartışmasız en çok bilinen yerlerinden birisi Konyaaltı plajıdır Masmavi denizi, enfes kumuyla adeta göz kamaştırır Bu plajın varlığı Baki Grubunun eline geçmesinden sonra daha çok hissedilmeye başlandı Baki Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Cengiz, Ankaranın yetiştirdiği nadir iş adamlarındandır Son derece zevkli bir mühendis olan Cengiz, işini o kadar yürekten yapar ki her işi imzalı bir tablo gibidir
GURUR DUYULACAK PROJELER
Yıllar önce Antalyadaki bir yemek faaliyetine katılmaya gittiğimde İrfan Beyin neler yaptığını merak etmiştim Akdeniz Üniversitesi Rektörünün yerli yabancı her misafirine gösterdiği Olbia Çarşısını gezdirmişti Benzerlerine Avrupada bile rastlamanın zor olduğu muhteşem eseri işin uzmanları da onaylamış ki Ağa Han Ödülüne layık görülmüş 1977 yılından beri her üç yılda bir İslam kültürünü başarıyla yorumlayan çağdaş tasarım, sosyal konut, toplumsal gelişim, restorasyon, yeniden kullanım ve bölgesel koruma projelerini kapsayan mimarlık ürünlerine verilen bu ödül göğüs kabartan bir başarıdır Akdeniz Üniversitesinden de Çevre Hizmet Ödülüne layık görülmüştür Hele bir de Antalya Özürlüler Okulu var ki boyasına varıncaya kadar her konu titizlikle düşünülmüş Yabancı ülkelerden gelip incelemelerin yapıldığı bu okul da uzun yıllar konuşulacaktır
Ankarada Türkiyenin en büyük Çağdaş Sanatlar Müzesini de eski bir cer istasyonundan modern bir mimariye dönüştüren Cengize en büyük ödülü hem Ankaralılar hem de Antalyalılar verecektir Neden mi? Ankaradaki Adliye binasının arkasındaki eski cer istasyonunun mezbelelik halini ben hatırlıyorum En son durumu ise görülmeye değer Antalyadaki Konyaaltının kırık şişe cam parçalarından yürüyemediğimiz, sarhoşlarından geçemediğimiz, sigara izmariti ve çöp yığınlarının üzerinden atladığımız günleri de unutmadık Titiz ve sevgi dolu işletmecilik marifet ister, birazcık da iltifat tabi İltifat görmeyen marifetler heba olmasın
Son yıllarda yurt dışına açılıp ülkeye döviz kazandırmayı kendisine görev edinmiş olan İrfan Cengiz, şu sıralar Cezayir gibi yükseliş trendine girmiş ülkelerde önemli işlerin peşinde koşmakta ve fırsatlar aramaktadır İnsanlar son zamanlarda fırsatlarla uğraşacağına güven aramaktadır Korku, gelecek bir kötülüğü beklemenin adıdır Limandaki bir tekne güvendedir ama bir süre sonra altı çürümeye başlar Türkiyenin limanda geminin altını çürüteceklere değil, fırtınalı denizlerde gemiyi güvenle kullanan girişimci kaptanlara ihtiyacı vardır
|
|
|