Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biberiyeli, tarifi

Biberiyeli But Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Biberiyeli But Tarifi



Biberiyeli But Tarifi

Malzemeler
4 adet bütün tavuk budu
1 adet kuru soğan
2 diş sarmısak
2 adet havuç – rendelenmiş
5 dal taze biberiye
2 tatlı kaşığı bal
½ su bardağı zeytinyağ
toz kırmızı biber
tuz
Acı sos:
1 ½ domates
½ adet kuru soğan
10 diş sarımsak
¼ su bardağı zeytinyağ
4 adet küp şeker
2 yemek kaşığı sirke
pul biber, karabiber, tuz
1 çay kaşığı acisso

Yapılışı
Fırını 220 dereceye getirin
Soğan, sarmısak, havuç, zeytinyağ, tuz, toz kırmızıbiber, bal ve biberiyeleri Arzum Robby multi robotta püre kıvamına getirin Karışımı tavuk butlarının üzerine sürün
Tavuk butlarını fırın tepsisine dizin Önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin Pişirme sırasında tepside biriken yağları ara sıra fırça yardımı ile butların üzerine sürün
Acı sosu hazırlamak için; bütün sos malzemelerini robotta çekip püre kıvamına getirin Karışımı sos tenceresine alıp 10 dakika pişirin
Biberiyeli tavuk butlarınızı acılı sos eşliğinde servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.