![]() |
Arpa Şehriyeli Kuzu Güveci Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arpa Şehriyeli Kuzu Güveci Tarifi750 gr kuzu kuşbaşı 1 paket arpa şehriye 2 adet domates 3 adet sivribiber 1 adet büyük boy kuru soğan 1 çorba kaşığı domates salçası 1/2 paket margarin 7-8 su bardağı su Tuz İnce kıydığımız kuru soğanı, 1/4 paket margarinde pembeleştirdikten sonra, kuşbaşı kesilmiş kuzu etlerini ilave edip, hep birlikte kavuralım ![]() Salçasını koyup biraz daha kavurduktan sonra, tuzunu ve yeterince suyunu koyup, etlerin pişmesini bekleyelim ![]() Etler pişince, ocaktan indirip, suyunu süzerek ayıralım ![]() Süzdüğümüz et suyunun en az 7,5 su bardağı olması gerekir ![]() Bu sırada, geri kalan margarin yağını eritip, içine arpa şehriyelerini ilave ederek kavuralım ![]() Şehriyeler kavrulunca, et suyunu kavurduğumuz şehriyelere ilave edip, bir kere karıştırıp, tencerenin kapağını kapatarak şehriyelerin suyu iyice çekmesini sağlayalım ![]() Bu esnada, etleri porsiyonluk güveçlere bölelim ![]() ![]() Not: Porsiyonluk güveçleri, içinde iki parmak su olan fırın tepsisine dizip, onunla birlikte fırınlayalım ![]() |
![]() |
![]() |
|