![]() |
Ürdün Usulü Kuzu Dolması Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ürdün Usulü Kuzu Dolması TarifiÜrdün Usulü Kuzu Dolması Tarifi 2 büyük kuzu döşü (bütün) 2 çorba kaşığı zeytinyağı Harcı: 175 gr (1 su bardağı) nohut gece suda bırakılmış 100 gr (1/2 su bardağı) pirinç (yıkanıp, 30 dakika soğuk suda bırakılmış ve süzülmüş) 50 gr (1/2 su bardağı) badem kırığı 125 gr dana kıyması 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 250 gr (1+1/4 su bardağı) tavuk suyu Harcı hazırlamak için, nohutları süzüp orta boy bir tencereye koyunuz ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten indirip, nohutları süzerek bir kenara bırakınız ![]() Pirinci küçük bir tencereye koyup üstüne çıkacak kadar su ekleyerek orta ateşte, suyu kaynatınız ![]() ![]() ![]() Büyük bir kasede nohut, pirinç, badem ve kıyma ile tuz ve biberin yarısını karıştırınız ![]() ![]() Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180 C) getirip ısıtınız ![]() ![]() ![]() Döşleri, rosto tepsisinde fırına sürüp 1,5-2 saat, renkleri kızarıp bıçağın sivri ucu batırıldığında açık pembe su akana kadar pişiriniz ![]() Tepsiyi fırından çıkarıp, içindeki suyu dökünüz ![]() ![]() Not: Ürdün usulü kuzu dolması, genellikle yanında herhangi bir patlıcan yemeği ile servis edilir ![]() |
![]() |
![]() |
|