Cevahir Kavurma Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevahir Kavurma Tarifi1 adet kuzu ciğeri 2 adet kuzu böbreği 1 adet kuzu yüreği 2 demet taze soğan 125 gram margarin Tuz Karabiber Kekik Kırmızı pul biber İsteğe göre sivri biber ve dereotu Bütün sakatatları parmak ucu büyüklüğünde kesip, hazırlayalım Tencereye 125 gram margarin koyup, eritelim Yürekleri ve böbrekleri ilave edip 5-6 dakika kavurduktan sonra, ciğerleri ilave edip 1-2 dakika daha karıştıralım ve tencerenin ağzını kapatıp ciğerler saldığı suyu çekinceye kadar pişirelim Sivri biberleri ve taze soğanları ilave edip 3-4 dakika daha pişmesini bekleyelim Son olarak baharatlarını katıp, ara sıra karıştırmak şartı ile ağzı kapalı olarak pişirelim isteyenler sulu, isteyenler de suyunu uçurtup servis yapabilirler
|
|
|
|