![]() |
Pilavlı Kuzu Budu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pilavlı Kuzu Budu TarifiPilavlı Kuzu Budu Tarifi 3 kg'lık 1 kuzu budu (kemiği ayıklanmış) 1 büyük diş sarımsak (ikiye bölünmüş) 1+1/2 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı rafine yağ 2 küçük soğan (ince doğranmış) 300 gr (1+1/3 su bardağı) pilavlık pirinç (yıkanıp soğuk suda yarım saat bekletilerek süzülmüş) 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber 200 gr kırmızı dolmalık biber 2 su bardağı tavuk suyu Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız ![]() Etin her yanını sarmısakla ovup, sarımsakları atınız ![]() ![]() ![]() Tereyağı ve rafine yağı büyük bir tencerede kızdırıp, eti büyük çatalla döndürerek 10-12 dakika kızartınız ![]() Tencerenin kapağını kapatıp, ateşten indirerek, fırında 40 dakika pişiriniz ![]() ![]() ![]() Tenceredeki pişme suyundan 3 çorba kaşığını bırakıp gerisini dökerek soğanları tencereye ekleyiniz; 5-6 dakika, soğanlar yumuşak ve pembe olana kadar kavurunuz ![]() ![]() Geri kalan 1/2 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı biber ile kırmızıbiber, kırmızı dolmalık biber ve tavuk suyunu ekleyip sürekli karıştırarak kaynatınız ![]() Tencereyi ateşten indirip, eti pilavın üstüne yerleştiriniz ![]() ![]() Tencereyi fırından alıp, iki büyük çatalla eti çıkararak ipi çözünüz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|