10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hatay Mutfağından Keşkek Tarifi
Hatay mutfağından KEŞKEK
Buğdayı tahıl olarak değil, genelde un ve un ürünleri olarak yemeklerimize katarız Ancak, buğdayın kendisi de yemeklere ayrı bir tat katar Buğday yemekleri içinde keşkek hem lezzeti hem de kolay yapımı ile ayrı bir yere sahiptir Hatay'ın yemeği olan keşkek, Antakya yöresinin damak tadını sofralarınıza getiriyor İster sade ister etli, işte size nefis bir keşkek tarifi
MALZEMELER (4 kişilik)
-200 gr buğday
-50 gr karabiber
-100 gr kuzu eti (gerdan bölgesi)
-Yarım soğan
-100 gr tereyağı
-1 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Antakya'nın ünlü yemeği keşkek, hem malzemesinin kolay bulunabilirliği ve ucuzluğu, hem de pratik yapılışı ile ağız tadınıza farklılıklar katıyor Buğdaydan sadece un yapılır iye düşünüyorsanız bir de Keşkek'i deneyin İşte İstanbul'un en eski lokantası Hacı Abdullah'ın lezzet ustalarının hazırladığı Keşkek'in tarifi:
Keşkek yapmak için önce buğdayımızı iyice yıkıyoruz Yıkama suyunun rengi berraklaşıncaya kadar bu yıkama devam eder Daha sonra buğdayımızı etimizle birlikte bir saat kadar suda haşlamaya bırakıyoruz Haşlama buğday dağılıncaya kadar devam eder Başka bir tencerede de yağımızı ve soğanımızı kavuruyoruz Kavrulan soğan ve yağ, kıvama gelmiş olan buğdayın içine katılır Tencereye karabiber ve tuz ilave edilir Keşkek, muhallebi kıvamına gelinceye kadar çırpılır Pişme işleminden ayrı olarak, yemek servis yapılırken sos üzerine dökülür Sosumuz yine aynı malzemelerle yapılır Tereyağ, karabiber ve pul biber kızartılarak keşkek üzerine dökülür Keşkek bu şekilde sade yenebileceği gibi üzerine iskender kebap ve herhangi bir et yemeği dökülerek de yenilebilir Keşkeğin en güzel şalgam suyu ile yenildiğini de hatırlatalım Şimdiden afiyet olsun
|
|
|