![]() |
Cırgındış Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cırgındış TarifiCırgındış Tarifi - 1 kg Piyale Un - sıvıyag - tavuk veya etsuyu - tuz - 1 tüm tavuk yada kirmizi et 1- unu ılık tavuk su ile yoğrulur, elle küçük parçalara ayrılır ![]() ![]() 2- Et suyunda pişirilir ![]() 3- Sarımsak tuzla dövülür ![]() ![]() 4- Parça et ve hazırlanan sosla servis yapılır ![]() ![]() ![]() püf noktalar: a) Hamuru ılık suyla yoğurun b) Hamuru eleyin ve hamur kulak meme kıvamında olmalı derler, bunu yapmayın, cünkü ici oyulması çok zor gelir size ![]() ![]() ![]() c) Tavuğun piştiğı tencerede ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() d) Tavuk kullanıcaksanız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() e) Tavukları bıcak yardımıyla parcalayın kücük parcalara ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|