![]() |
İngiliz Usulü Kuzu Budu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İngiliz Usulü Kuzu Budu Tarifiİngiliz Usulü Kuzu Budu Tarifi 2,5 kg'lık 1 kuzu budu (kemikleri ayıklanmış, fazla yağlan alınmış) 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı (yumuşatılmış) 125 gr (1 su bardağı) un (1 tatlı kaşığı tuz + 1 tatlı kaşığı karabiber karıştırılmış) 2 tatlı kaşığı tuz 2 büyük havuç (kazınıp, 4'e bölünmüş) 2 orta boy soğan (kabukları soyulup, her birine 6 diş sarımsak batırılmış) 2 diş sarımsak Baharat torbası: 4 sap maydanoz 1 fiske kekik 1 defne yaprağı ![]() Ete yumuşatılmış yağı sürünüz ![]() ![]() Kuzu budunu büyük bir tülbente sarıp, iple bağlayınız ![]() Büyük bir tencerenin yarısına kadar su doldurup, tuzu ekleyerek harlı ateşte kaynatınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten indirip eti çıkarınız ![]() ![]() ![]() ![]() Not: İngiliz usulü kuzu budu, taze fasulye, karnabahar ve havuç gibi çeşitli sebzelerle servis edilebilir ![]() |
![]() |
![]() |
|