Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bumbar, fırında, kızartması, tarifi

Fırında Bumbar Kızartması Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Bumbar Kızartması Tarifi



Fırında Bumbar Kızartması Tarifi

Bumbarı (Koyun barsağını), iyice temizlemeli sonra ayrıca akciğerleri, bazan yürekle beraber iyice kıymalı (Yahut yalnız et kıyması da olur) Bir kaç baş soğanı makineden çekip her hangi cins kıyma ise ona karıştırmalıdır
Tuz, biber, tarçın vesair sevdiğiniz baharatı da serptikten sonra, az bir miktar su ile hepsini hamur haline getirmelidir
Sonra, bumbarı alıp, ince tarafını sicimle boğmalı ve yukarıda sözü geçen içi, kaşıkla veya hususî dolma âleti «hunisiyle» bumbarın içine, diğer ucundan doldurmalıdır
Bumbarda, hava kalmak ihtimaline karşı, bazı yerlerini iğne ile delmelidir
Bumbarı kenarlı bir börek tepsisi içine çöreklemeli ve tepsinin içine bir parmak kadar et suyu veya su koyarak fırına vermeli Bir tarafı pişince, diğer tarafını çevirmelidir Sonra, istenilen büyüklükte porsiyonlara kesip üzerlerine maydanoz ve sevilen bir salça gezdirip yenmelidir

Alıntı Yaparak Cevapla

Fırında Bumbar Kızartması Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Bumbar Kızartması Tarifi



Fırında Bumbar Kızartması Tarifi

1 koyun barsağı (600 gr, delik olmayan)
2 akciğer (çok ince kıyılmış)
2 iri soğan (rendelenmiş)
200 gr (1 su bardağı) pirinç (ayıklanıp yıkanmış)
1/4 su bardağı su
1/4 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber

Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (180°C) ısıtınız Koyun barsağını musluğun ağzına takıp bol akar suyla, bir elinizle de içini sıyırarak, iyice yıkayınız Et suyu dışında kalan malzemeyi birkaç kez harmanladıktan sonra, barsağın bir ucunu iple bağlayıp, öteki ucundan bir huni yardımı ile doldurunuz Öteki ucu da bağladıktan sonra bumbarı fırın tepsisine koyup et suyunu da dökerek fırına sürünüz Yemek suyunu aşağı yukarı tamamen çektiğinde fırından çıkarıp, sıcak sıcak servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.