![]() |
Fırında Bumbar Kızartması Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Bumbar Kızartması TarifiFırında Bumbar Kızartması Tarifi Bumbarı (Koyun barsağını), iyice temizlemeli sonra ayrıca akciğerleri, bazan yürekle beraber iyice kıymalı ![]() ![]() ![]() Tuz, biber, tarçın vesair sevdiğiniz baharatı da serptikten sonra, az bir miktar su ile hepsini hamur haline getirmelidir ![]() Sonra, bumbarı alıp, ince tarafını sicimle boğmalı ve yukarıda sözü geçen içi, kaşıkla veya hususî dolma âleti «hunisiyle» bumbarın içine, diğer ucundan doldurmalıdır ![]() Bumbarda, hava kalmak ihtimaline karşı, bazı yerlerini iğne ile delmelidir ![]() Bumbarı kenarlı bir börek tepsisi içine çöreklemeli ve tepsinin içine bir parmak kadar et suyu veya su koyarak fırına vermeli ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Fırında Bumbar Kızartması Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Bumbar Kızartması TarifiFırında Bumbar Kızartması Tarifi 1 koyun barsağı (600 gr, delik olmayan) 2 akciğer (çok ince kıyılmış) 2 iri soğan (rendelenmiş) 200 gr (1 su bardağı) pirinç (ayıklanıp yıkanmış) 1/4 su bardağı su 1/4 su bardağı et suyu 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (180°C) ısıtınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|