Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
iskender, kebap, tarifi

İskender Kebap Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İskender Kebap Tarifi



Iskender kebap tarifi

4 Kişilik

Malzemeler:
1 paket hazır döner
Bıçak
Tava (3 adet)
İnce fırın tepsisi
Pişirme kâğıdı
Doğrama tahtası
Spatula
Kaşık
Toprak güveç
Maşa

Hazırlanısı
1 paket hazır döneri önceden pişirme kâğıdı serdiğiniz ince fırın tepsisinin üzerine yayarak koyun Isınması için 130 derecedeki fırına koyup 1o dakika kadar ısıtın Döner ısınırken sosunu hazırlamak için ocağa aldığınız bir tavaya 1 kaşık tereyağı koyun ve karıştırarak yağı eritin Yağ kızdığı zaman içerisine 2 çorba kaşığı domates salçası koyun ve salçayı karıştırarak kavurun, içerisine yarım çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı tuz atıp kavurmaya devam edin Salça dibine tutmaya başladığı zaman içerisine yaklaşık 2 bardak soğuk su koyun ve karıştırarak kaynamaya bırakın Sos kaynarken ayrı bir tavayı ocağa alın
Tava ısınırken 2 adet pidenin üzerini tereyağı ile bolca yağlayın Tava ısındıktan sonra pidelerin yağlı yüzeylerini tavaya koyarak kızartmaya bırakın Kaynayan sosu tezgâhın üzerine alın Çekirdeklerini temizlediğiniz 2 adet sivribiberi ortadan ikiye kesin 1 adet domatesi dörde kesip beyaz kısımlarını bıçak yardımıyla temizleyin Bu sırada iskender kebabı hazırlayacağınız güveci de fırına koyarak ısınmasını bekleyin
Pidelerin alt yüzleri kızarınca bir maşa yardımıyla ters çevirin Kızarınca dilimlemek için doğrama tahtasına aktarın Kızarttığınız tavaya önceden doğradığınız domatesleri ve biberleri koyarak pişirin Pişen domates ve biberleri bir tabağa alın
Isınan döneri fırından çıkarın Kızarttığınız pideleri önce uzunlamasına sonra enlemesine keserek bir spatula yardımıyla güvecin içine koyun Hazırladığınız sosu bir kaşıkla pidenin üzerinde gezindirerek dökün Sosun üzerine ısıttığınız dönerleri koyun Pişirdiğiniz domates ve biberleri ekleyip, kenarına bir kaşık tava yoğurdu koyun
Ocağa aldığınız bir tavaya 1 kaşık tereyağı koyun ve yağın kızmasını bekleyin Kızan yağı bir kaşıkla dönerin üzerinde gezdirerek dökerek yemeği servise hazır hale getirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.