![]() |
İzgara Kuzu Budu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İzgara Kuzu Budu TarifiIzgara Kuzu Budu Tarifi 2 kg'lık 1 kuzu budu (kemikleri çıkarılıp bütün bırakılmış) 1 büyük diş sarımsak 2 tatlı kaşığı hardal 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 2 çorba kaşığı un Sosu: 3 çorbar kaşığı ketçap 2 çorba kaşığı domates salçası 3 çorba kaşığı tereyağ (eritilmiş) 1 çay kaşığı pul kırmızıbiber 1 soğan (ince doğranmış) 1 tatlı kaşığı şeker Önce fırmmızı yüksek sıcaklığa (220°C) getirip ısıtınız ![]() Keskin bir bıçağın ucuyla, ette delikler açınız ![]() ![]() ![]() ![]() Başka bir küçük kasede sos malzemesini karıştırınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rosto tepsisini fırından alıp, eti sıcak servis edeceksiniz, ısıtılmış bir servis tabağına koyup üstüne sosu dökerek, dilimleyip servis ediniz ![]() ![]() ![]() Not: Izgara kuzu budunu, sıcak yada soğuk olarak, yanında haşlanmış taze patates ve bütün haşlanmış havuçla servis edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|