![]() |
Piliç Dolması Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Piliç Dolması TarifiPiliç Dolması Tarifi MALZEMELER 3 tavuk göğsü eti 50 gr kültür mantarı 1 sarı biber 1 kırmızı biber 1 sivri biber 1 soğan 1 çay kaşığı kekik 5-6 taze soğan Zeytinyağı Tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Biberlerle, soğan ve mantarları küp şeklinde doğrayın ve tavada zeytinyağı ile soteleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Piliç Dolması Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Piliç Dolması TarifiPiliç dolması tarifi Pilici temizce yıkayıp içini ve dışını tuzlayınız ![]() ![]() ![]() ![]() Pilicin iç organlarını ufak ufak doğrayınız ![]() ![]() ![]() ![]() Bundan sonra piliç suyundan birer parça yedirerek pirinç yumuşamağa yakınlaştıkta istendiği takdirde, kıyılmış dereotu serptikten sonra ateşte 1 - 2 kez çevirip indiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Piliç Dolması Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Piliç Dolması TarifiPiliç Dolması Tarifi 1 kg'lık 1 piliç (temizlenip, ütülenmiş) 1 çay kaşığı tuz Harcı: 500 gr dana kıyması 45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 125 gr badem (haşlanıp, zarları soyulmuş) 60 gr şam fıstığı (haşlanıp, zarları soyulmuş) 100 gr pirinç (ayıklanıp, 30-60 dakika ılık suda bekletilmiş) 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş) 1/2 kahve kaşığı tuz 1 su bardağı tavuk suyu Pilici büyükçe bir tencereye koyup, üstünü örtecek kadar su ile doldurunuz ![]() ![]() ![]() ![]() Harcı hazırlamak için, yağı küçük bir tencerede, orta ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Islattığınız pirinci süzüp, bol suda yıkayınız ![]() ![]() Yağı tencerede, yakmadan ısıtıp, ocağınızı orta sıcaklığa getiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() Badem, fıstık ve kıymalı harcı pilava ekleyip, pirinçleri ezmeden karıştırdıktan sonra, hazırladığınız bu harcı pilicin içine doldurunuz ![]() ![]() ![]() Pilici fırından çıkarıp, ısıtılmış bir servis tabağına aktararak servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Piliç Dolması Tarifi |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Piliç Dolması Tarifi1 adet (1500 gr) piliç 1/2 kg pirinç 2 adet kuru soğan 1 çorba kaşığı çamfıstığı 1 çorba kaşığı kuşüzümü 250 gr tavuk ciğeri 6 sap dereotu 125 gr margarin Tuz Karabiber Yenibahar Tarçın Ayıkladığımız ve yıkadığımız pilici, dörde böldüğümüz 1 adet kuru soğan, bir tutam tuz ve yeterince su ile birlikte haşlayalım ![]() Haşlanan tavuğun suyunu süzüp, bir kenara ayıralım ![]() ![]() Önceden ıslattığımız ve yıkadığımız pirinçleri, margarinde ince kıydığımız kalan 1 adet kuru soğan ve çamfıstığı ile birlikte kavuralım ![]() Şişmesi için suda ıslattığımız kuşüzümlerini, küçük küçük kesip kavurduğumuz ciğerleri ve yeterince baharatı kavurduğumuz pirinçlere ilave edip, üzerine çıkacak kadar süzdüğümüz tavuk suyunu vererek güzel bir pilav pişirelim ![]() İnce ince kıydığımız dereotlarını pilavın üzerine serpiştirip, 15 dakika kadar demlendirelim ![]() Demlenen pilavı iyice harmanlayıp, büyükçe bir servis tabağına yayalım ![]() Üzerine fırınlayarak, kızarttığımız piliç etlerini yerleştirip, sıcak sıcak servis yapalım ![]() Not: İsteyenler, pilici parçalamadan içine iç pilav doldurup, fırında kızartabilirler ![]() |
![]() |
![]() |
|