Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolması, piliç, tarifi

Piliç Dolması Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Piliç Dolması Tarifi



Piliç Dolması Tarifi

MALZEMELER
3 tavuk göğsü eti
50 gr kültür mantarı
1 sarı biber
1 kırmızı biber
1 sivri biber
1 soğan
1 çay kaşığı kekik
5-6 taze soğan
Zeytinyağı
Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Biberlerle, soğan ve mantarları küp şeklinde doğrayın ve tavada zeytinyağı ile soteleyin Baharatları ve tuzu ekleyip karıştırın Hazırladı*ğınız harcı tavuk göğsü etinin içine doldurun Tavada hafifçe kızartıp fırın tepsisine yerleştirin Temizlediğiniz taze soğanların yeşil kısımlarını ince doğrayarak tavukların üst kısımlarına serpin 180 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika daha pişirin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Piliç Dolması Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Piliç Dolması Tarifi



Piliç dolması tarifi

Pilici temizce yıkayıp içini ve dışını tuzlayınız Büyük bir tencereye koyunuz Üzerine yeteri kadar su koyup ateşe oturtunuz ve kaynatınız Kaynayınca köpüğünü alınız ve etin yumuşamaya yakın zamanında sudan çıkarınız
Pilicin iç organlarını ufak ufak doğrayınız Yeteri kadar çentilmiş soğan ve tuz ile sade yağda kavurunuz Sonra da yeteri kadar en iyi cins pirinci yıkayıp buna ilave ediniz Bundan sonra pirinç pembe bir hale gelinceye kadar yeniden kavurunuz
Bundan sonra piliç suyundan birer parça yedirerek pirinç yumuşamağa yakınlaştıkta istendiği takdirde, kıyılmış dereotu serptikten sonra ateşte 1 - 2 kez çevirip indiriniz Üstüne tarçın ve daha başka baharatı serpiniz Bu içile pilici doldurunuz Fakat tepe tepe koyarak sıkışık bir hale getirmeyiniz Sonra pilicin karnını dikip, üzerine soğan suyu ya da yoğurdu tarçın ile sürüp fırın tavasına koyarak biraz suyundan koyup fırına sürünüz, iki tarafı da nar gibi kızarana kadar bırakınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Piliç Dolması Tarifi

Eski 10-28-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Piliç Dolması Tarifi



Piliç Dolması Tarifi

1 kg'lık 1 piliç (temizlenip, ütülenmiş)
1 çay kaşığı tuz

Harcı:
500 gr dana kıyması
45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
125 gr badem (haşlanıp, zarları soyulmuş)
60 gr şam fıstığı (haşlanıp, zarları soyulmuş)
100 gr pirinç (ayıklanıp, 30-60 dakika ılık suda bekletilmiş)
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş)
1/2 kahve kaşığı tuz
1 su bardağı tavuk suyu

Pilici büyükçe bir tencereye koyup, üstünü örtecek kadar su ile doldurunuz Tencereyi harlı ateşe oturtup, tuzu ekleyerek suyu kaynatınız Su kaynadıktan sonra, pilici orta ateşte 45 dakika, hemen hemen yumuşayana kadar pişiriniz Tencereyi ateşten indirip, pilici çıkararak bir kenarda bekletiniz
Harcı hazırlamak için, yağı küçük bir tencerede, orta ateşte eritiniz Şam fıstığını ve bademleri ekleyip 2-3 dakika, bademler hafifçe pembeleşene kadar kızartınız Kıymayı, tuzu ve biberi katıp, kıymayı 5-6 dakika kavurduktan sonra, tencereyi ateşten alınız Ayrı bir kapta pirinci ayıklayarak, üstünü örtecek kadar su koyunuz Tuzunu da ekleyerek, 1-1,5 saat kadar bir kenarda bekletiniz
Islattığınız pirinci süzüp, bol suda yıkayınız Suyunu süzerek ayrı bir kaba alınız
Yağı tencerede, yakmadan ısıtıp, ocağınızı orta sıcaklığa getiriniz Süzülmüş pirinci tencereye koyup 3-4 dakika sürekli kanştırarak kavurunuz Tuzunu ve suyunu ekleyerek, önce harlı, sonra da orta ateşte, 20 dakika pişiriniz Tencereyi ateşten aldıktan sonra kapağını açarak, pilavın üstünü temiz bir bezle kapatıp, demlenmesi için 15-20 dakika bekletiniz
Badem, fıstık ve kıymalı harcı pilava ekleyip, pirinçleri ezmeden karıştırdıktan sonra, hazırladığınız bu harcı pilicin içine doldurunuz Pilicin karnını iğne iplikle dikiniz Doldurulmuş pilici bir fırın tepsisine koyup, tepsiyi orta sıcaklıkta (180°C) fırına sürerek 20 dakika, arasıra bir fırçayla üstüne eritilmiş tereyağdan sürerek pişiriniz
Pilici fırından çıkarıp, ısıtılmış bir servis tabağına aktararak servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Piliç Dolması Tarifi

Eski 10-28-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Piliç Dolması Tarifi



1 adet (1500 gr) piliç

1/2 kg pirinç

2 adet kuru soğan

1 çorba kaşığı çamfıstığı

1 çorba kaşığı kuşüzümü

250 gr tavuk ciğeri

6 sap dereotu

125 gr margarin

Tuz

Karabiber

Yenibahar

Tarçın

Ayıkladığımız ve yıkadığımız pilici, dörde böldüğümüz 1 adet kuru soğan, bir tutam tuz ve yeterince su ile birlikte haşlayalım

Haşlanan tavuğun suyunu süzüp, bir kenara ayıralım Pilici dört parçaya bölüp, göğüs ve kalça kemiklerini ayıkladıktan sonra, fırınlayalım

Önceden ıslattığımız ve yıkadığımız pirinçleri, margarinde ince kıydığımız kalan 1 adet kuru soğan ve çamfıstığı ile birlikte kavuralım

Şişmesi için suda ıslattığımız kuşüzümlerini, küçük küçük kesip kavurduğumuz ciğerleri ve yeterince baharatı kavurduğumuz pirinçlere ilave edip, üzerine çıkacak kadar süzdüğümüz tavuk suyunu vererek güzel bir pilav pişirelim

İnce ince kıydığımız dereotlarını pilavın üzerine serpiştirip, 15 dakika kadar demlendirelim

Demlenen pilavı iyice harmanlayıp, büyükçe bir servis tabağına yayalım

Üzerine fırınlayarak, kızarttığımız piliç etlerini yerleştirip, sıcak sıcak servis yapalım

Not: İsteyenler, pilici parçalamadan içine iç pilav doldurup, fırında kızartabilirler

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.