Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
budu, hardallı, kuzu, tarifi

Hardallı Kuzu Budu Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hardallı Kuzu Budu Tarifi



Hardallı Kuzu Budu Tarifi

2+1/2 kg'lık 1 kuzu budu (bütün bırakılmış)
120 gr (1/2 su bardağı) hardal
3 çorba kaşığı rafine yağ
2 diş sarımsak (dövülmüş)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Önce fırmmızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ıstınız
Orta boy bir kapta hardal, rafine yağ ve sarımsağı kanştırınız
Kuzu budunu bir tahtanın üstüne koyup, önce tuz ve biberle her yanını ovunuz Sonra bir fırçayla üstüne orta boy kapta hazırladığınız hardallı karışımdan sürünüz
Kuzu budunu bir tepsive yerleştirip fırına sürerek 1,5 saat (arasıra suyundan alıp kaşıkla üstüne dökünüz), keskin bir bıçak batırıldığında açık pembe su çıkana kadar pişiriniz Tepsiyi fırından çıkarınız Bir servis çatalı ve bir bıçak yardımıyla budu bir kesme tahtasına alınız
Keskin bir bıçakla dilimledikten sonra ısıtılmış bir servis tabağına yerleştiriniz Yanında sebzeleriyle birlikte servis ediniz

Not: Hardalla kaplanmış kuzu budunu, tereyağlı taze fasulye ve fırın patatesle servis edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.