![]() |
Hardallı Kuzu Budu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hardallı Kuzu Budu TarifiHardallı Kuzu Budu Tarifi 2+1/2 kg'lık 1 kuzu budu (bütün bırakılmış) 120 gr (1/2 su bardağı) hardal 3 çorba kaşığı rafine yağ 2 diş sarımsak (dövülmüş) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Önce fırmmızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ıstınız ![]() Orta boy bir kapta hardal, rafine yağ ve sarımsağı kanştırınız ![]() Kuzu budunu bir tahtanın üstüne koyup, önce tuz ve biberle her yanını ovunuz ![]() ![]() Kuzu budunu bir tepsive yerleştirip fırına sürerek 1,5 saat (arasıra suyundan alıp kaşıkla üstüne dökünüz), keskin bir bıçak batırıldığında açık pembe su çıkana kadar pişiriniz ![]() ![]() ![]() Keskin bir bıçakla dilimledikten sonra ısıtılmış bir servis tabağına yerleştiriniz ![]() ![]() Not: Hardalla kaplanmış kuzu budunu, tereyağlı taze fasulye ve fırın patatesle servis edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|