Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebap, sakızlı, tarifi

Sakızlı Kebap Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sakızlı Kebap Tarifi



1 kg kuşbaşı kuzu eti

40 adet arpacık soğan

10 diş sarımsak

3 adet domates

1 çay kaşığı dövülmüş damla sakızı

2 çorba kaşığı sirke

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı kekik

Tuz

Etleri, arpacık soğanların büyüklüğünde keselim

Arpacık soğanları ve sarımsakları soyalım

Etleri, arpacık soğanları ve sarımsakları yıkadıktan sonra, yayvanca bir tencereye koyalım

Damla sakızını, sirkeyi ve baharatlarını ilave edelim

Domatesleri rende yapıp, tencereye ilave edelim

Tencerenin kapağını kapatıp, ya kısık ateşte ya da fırında tahmini 1 saat kadar pişirelim

Not: Damla sakızı yerine portakal kabuğunu ince ince doğrayıp da kullanılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.