![]() |
Sakızlı Kebap Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sakızlı Kebap Tarifi1 kg kuşbaşı kuzu eti 40 adet arpacık soğan 10 diş sarımsak 3 adet domates 1 çay kaşığı dövülmüş damla sakızı 2 çorba kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kekik Tuz Etleri, arpacık soğanların büyüklüğünde keselim ![]() Arpacık soğanları ve sarımsakları soyalım ![]() Etleri, arpacık soğanları ve sarımsakları yıkadıktan sonra, yayvanca bir tencereye koyalım ![]() Damla sakızını, sirkeyi ve baharatlarını ilave edelim ![]() Domatesleri rende yapıp, tencereye ilave edelim ![]() Tencerenin kapağını kapatıp, ya kısık ateşte ya da fırında tahmini 1 saat kadar pişirelim ![]() Not: Damla sakızı yerine portakal kabuğunu ince ince doğrayıp da kullanılabilir ![]() |
![]() |
![]() |
|