|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
biberli, biftek, fasulye, filizlendirilmiş, fransa, salatalı, tarifi |
![]() |
Filizlendirilmiş Fasulye Salatalı Biberli Biftek (Fransa) Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Filizlendirilmiş Fasulye Salatalı Biberli Biftek (Fransa) TarifiFilizlendirilmiş Fasulye Salatalı Biberli Biftek (Fransa) 4 kuzu bifteği (buttan kesilmiş; her biri yaklaşık 140 g, bütün yağları alınmış) 2 tatlı kaşığı tane karabiber 1/4 tatlı kaşığı tuz 1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 30 cl ![]() 1 çorba kaşığı mısır nişastası maydanoz (ya da kereviz) yaprakları (süsleme için) Filizlendirilmiş fasulye salatası: 2 tatlı kaşığı hardal (tercihen Dijon hardalı) 1/2 limonun suyu 3 çorba kaşığı süzme yoğurt 1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) 1/2 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 175 g filizlendirilmiş fasulye 1 küçük hıyar (ince çubuklar halinde doğranmış) 3 kereviz sapı (doğranmış) 1 dolmalık yeşil biber (sap ve çekirdekleri temizlenip, ince doğranmış) Salatayı hazırlamak için hardal, limon suyu, yoğurt, maydanozlar, tuz ve karabiberi bir salata kâsesinde iyice karıştırın ![]() ![]() ![]() Tane karabiberleri havanda kabaca dövün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tavadaki pişme suyunun yüzeyinde biriken yağ tabakasını atın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SERVİS ÖNERİSİ: Yanında, alüminyum folyoya sarılarak fırında pişirilmiş patateslerle ![]() |
![]() |
![]() |
|