Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biberli, biftek, fasulye, filizlendirilmiş, fransa, salatalı, tarifi

Filizlendirilmiş Fasulye Salatalı Biberli Biftek (Fransa) Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Filizlendirilmiş Fasulye Salatalı Biberli Biftek (Fransa) Tarifi



Filizlendirilmiş Fasulye Salatalı Biberli Biftek (Fransa)

4 kuzu bifteği (buttan kesilmiş; her biri yaklaşık 140 g, bütün yağları alınmış)
2 tatlı kaşığı tane karabiber
1/4 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
30 cl (1 1/4 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu
1 çorba kaşığı mısır nişastası
maydanoz (ya da kereviz) yaprakları (süsleme için)
Filizlendirilmiş fasulye salatası:
2 tatlı kaşığı hardal (tercihen Dijon hardalı)
1/2 limonun suyu
3 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
1/2 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
175 g filizlendirilmiş fasulye
1 küçük hıyar (ince çubuklar halinde doğranmış)
3 kereviz sapı (doğranmış)
1 dolmalık yeşil biber (sap ve çekirdekleri temizlenip, ince doğranmış)

Salatayı hazırlamak için hardal, limon suyu, yoğurt, maydanozlar, tuz ve karabiberi bir salata kâsesinde iyice karıştırın Filizlendirilmiş fasulyeler, hıyar çubukları, kereviz sapı parçaları ve dolmalık biber parçalarını ekleyip, yeniden iyice karıştırın Sonra kâsenin üstünü örtüp, buzdolabına kaldırın
Tane karabiberleri havanda kabaca dövün Biftekleri yatay olarak 2'ye kesip, her parçanın her iki yüzüne karabiber parçalarını elinizle yedirin Zeytinyağını kalın dipli bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak yağı ısıtın Yağ ısınınca biftekleri koyup, her iki yanlarını 3'er-4'er dakika kızartın (çok pişmiş istiyorsanız, biraz daha fazla kızartın) Tavayı ateşten alıp, biftekleri delikli spatulayla ısıtılmış bir servis tabağına çıkararak, sıcak kalmalarını sağlayın
Tavadaki pişme suyunun yüzeyinde biriken yağ tabakasını atın Tavayı ateşe koyarak tavuk suyunu ekleyerek, karışımı birtaşım kaynatın (tavanın dibini spatulayla kazıyarak, yapışmış et kırıntılarının çözülmelerini sağlayın) Mısır nişastasını bir çorba kaşığı suyla karıştırıp, tavadaki karışıma ekleyerek, yeniden bir taşım kaynatın Kaynamaya başladıktan sonra, ateşi kısıp, sosu sık sık karıştırarak koyulaşıncaya kadar (2 - 3 dakika) kaynatın Sonra tavayı ateşten alıp, sosu tel süzgeçte süzerek, tabaktaki bifteklerin üstüne boşaltın ve maydanoz yapraklarıyla süsleyin Buzdolabındaki kâseyi alıp, biftekleri yanlarında salatayla servis yapın

SERVİS ÖNERİSİ: Yanında, alüminyum folyoya sarılarak fırında pişirilmiş patateslerle

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.