Makarnalı Koyun Haşlaması Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Makarnalı Koyun Haşlaması TarifiMakarnalı Koyun Haşlaması Tarifi 1 kg koyun kol kürek eti 6 tane küçük kabak 5 tane domates 1 tane soğan 2 dolmalık biber 1 küçük tutam 0 numara çubuk makarna 3 tane havuç 1 dal kereviz Et kemikli olarak birer porsiyonluk parçalara bölünür 10 bardak suyla birlikte pişirilir Kaynamaya başlayınca köpükleri alınır Sebzeler ayıklanıp bütün olarak ete ilâve edilir Kapak örtülerek orta ısılı ateşte, kemikle et birbirinden kolaylıkla ayrılacak hale gelinceye kadar kaynatılır Makarnalar kırılarak ilâve edilir ve tuz atılır Makarnalar piştikten sonra biraz karabiber atılır Yemek piştikten sonra içindeki su miktarı etin yüzeyine yaklaşık olmalıdır
|
|
|
|