![]() |
Burgonya Fondüsü Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Burgonya Fondüsü TarifiBurgonya Fondüsü Tarifi 1 kg fileto biftek 1 orta boy soğan (kıyılmış) 1 büyük ekşi elma (ayıklanmış, kıyılmış ve 2 çorba kaşığı sirkede bekletilmiş) 2 büyük hıyar turşusu (kıyılmış) 1 çorba kaşığı kapari (tülbentten süzülmüş) 2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) 2 çorba kaşığı hardal 120 gr alioli sos 2+1/2 su bardağı rafine yağ Domates sosu: 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı 250 gr domates (ortadan ikiye bölünmüş) 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen (istenirse) 1 çay kaşığı karabiber 2 tatlı kaşığı domates salçası Önce domates sosunu hazırlayınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eti 2-3 cm'lik küpler halinde doğrayıp, büyük bir servis tabağına diziniz ![]() Orta büyüklükte bir tavada rafine yağı 40 saniye, küçük bir küp bayat ekmek parçası kızarana kadar kızdırınız ![]() Yağı dikkatlice fondü tavasına boşaltınız ![]() İspirto ocağını yakıp fondü tavasını üstüne oturtunuz ![]() ![]() Not: Ünlü bir Fransız yemeği olan Burgonya yahnisi, yanında taze patates, tereyağlı şehriye yada pilavla servis edilebilir ![]() |
![]() |
![]() |
|