![]() |
Domates Salçalı Kuzu Pirzolası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Domates Salçalı Kuzu Pirzolası TarifiDomates Salçalı Kuzu Pirzolası Tarifi 8 kuzu pirzolası 3 çorba kaşığı rafine yağ 1 büyük yada 2 küçük patlıcan (dilimlenip tuzlu suya konmuş) 3 soğan (dilimlenip halka halka ayrılmış) 1 diş sarımsak (dövülmüş) 500 gr domates (kabukları soyularak doğranmış) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 defne yaprağı 30 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı 1 çorba kaşığı taze maydanoz (kıyılmış) Orta boy bir tencereye 2 çorba kaşığı rafine yağ koyup, orta ateşte kızdırınız ![]() ![]() Domates, tuz, biber ve defne yaprağını katıp, 30 dakika, karışım koyulaşana kadar ağır ateşte pişiriniz ![]() ![]() Orta boy bir tavada, kalan 1 çorba kaşığı yağı kızdırınız ![]() ![]() ![]() Tavayı yeniden ateşe oturtup, tereyağı koyarak kızdırınız ![]() ![]() Tavayı ateşten alıp, pirzolaları delikli kepçeyle çıkararak, ısıtılmış bir servis tabağına, çember biçiminde diziniz ![]() ![]() ![]() Not: Sote taze patates ve tereyağlı taze fasulye ile servis edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|