![]() |
Ciğerli Kuzu (Fransa) Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ciğerli Kuzu (Fransa) TarifiCiğerli Kuzu (Fransa) 300 g yağsız kuzu eti (sırttan; bütün yağları alınıp, ince dilimlendikten sonra, 3 mm kalınlığa ininceye kadar yassıltılmış) 60 g kuzu ciğeri (çok ince dilimlenmiş) 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı 12 arpacık soğanı 1/2 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı 1 1/4 tatlı kaşığı sirke 1/4 tatlı kaşığı tuz 15 cl ![]() 2 tatlı kaşığı un bir tutam karabiber (taze çekilmiş) Arpacık soğanları, tereyağı, sirkenin 1 /2 tatlı kaşığı, tuzun 1/4 tatlı kaşığını bir tencereye koyup, 3 çorba kaşığı su ekledikten sonra, tencerenin kapağını sıkıca kapatın ve orta ateşe oturtup, karışımı bir taşım kaynatın ![]() ![]() Bu tavuk suyunu emaye bir tencereye koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, karışımı yarı yarıya çekinceye kadar (5 -10 dakika) kaynatın ![]() ![]() Unu ve karabiberin yarısını düz bir tabağa ekleyip, karaciğer dilimlerinin her iki yanlarını karışıma bulayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ateşi açıp, kalan sirkeyi tavaya boşaltarak, birkaç saniye kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() Öbür tencereyi de ateşten alıp, arpacık soğanlarını delikli kaşıkla et dilimlerinin üstüne aktararak, servis yapın ![]() SERVİS ÖNERİSİ: Yanında buharda pişirilmiş sultani bezelyeler ve patates püresiyle ![]() |
![]() |
![]() |
|