![]() |
Maydanoz Sarımsak Soslu Susamlı Kuzu (Fransa) Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Maydanoz Sarımsak Soslu Susamlı Kuzu (Fransa) TarifiMaydanoz Sarımsak Soslu Susamlı Kuzu (Fransa) 4 dilim kuzu eti (her biri yaklaşık 125 g buttan kesilip, bütün yağları alındıktan sonra, yaklaşık 5 mm kalınlıkta yassıltılmış) 1 yumurtanın akı 1 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) 200 g susam 1/4 tatlı kaşığı tuz 1/4 tatlı kaşığı karabiber (taze çekilmiş) 1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 1/2 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı 1 arpacık soğanı (ince doğranmış) 1 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1 demet maydanoz (kıyılmış) 1 iri domates (kabuğu soyulup, çekirdekleri temizlendikten sonra, püre halinde getirilmiş) Yumurta akını ve limon suyunu çukur bir tabakta çatalla ya da çırpma teliyle çırpın ![]() ![]() ![]() Kalın dipli bir tavaya (ya da yapışmayan bir tavaya) zeytinyağı ile tereyağını koyup, tavayı harlı ateşe oturtarak tereyağını eritin ![]() ![]() ![]() Tavaya arpacık soğanları, sarımsaklar ve maydanozları koyup, 1 dakika sote edin ![]() ![]() ![]() SERVİS ÖNERİSİ: Yanında tereyağında sote edilmiş taze fasulyeler ve havuç püresiyle ![]() |
![]() |
![]() |
|