![]() |
Cepli Kuzu Pirzolası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cepli Kuzu Pirzolası TarifiCepli Kuzu Pirzolası Tarifi 6 kuzu pirzolası 2 çorba kaşığı tereyağı 1 orta boy soğan (ufak ufak doğranmış) 1 çorba kaşığı kereviz rendesi 75 gr mantar (temizlenip, ufak ufak doğranmış) 1/2 su bardağı taze ekmek içi 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 1 yumurtanın sarısı Pirzolaları ikişer ikişer üstüste koyup, iğne iplikle çevrelerini dikiniz ![]() ![]() Önce ızgaranızı iyice kızdırınız ![]() Tereyağı, orta ateşte, küçük bir tencerede kıldırıp, soğanları koyarak 5-6 dakika, yumuşak ve saydam olana kadar kavurunuz ![]() ![]() ![]() Bir tatlı kaşığıyla, hazırladığınız bu harcı, pirzolalarda bıraktığınız boşluktan doldurunuz ![]() Izgara telini alüminyum kağıtla kaplayıp, pirzolaları üstüne yerleştirerek, her iki yanlarını 10-12 dakika, pirzolalar pişene kadar kızartınız ![]() Pirzolaları ızgaradan çıkarıp, iplerini söküp atarak, ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirerek servis ediniz |
![]() |
![]() |
|