Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
güveci, kuskuslu, kuzu, tarifi

Kuskuslu Kuzu Güveci Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuskuslu Kuzu Güveci Tarifi



Kuskuslu Kuzu Güveci Tarifi

750 gr kuzu kol küreği
2 domates
1,5 bardak kuskus
1/2 yumurta büyüklüğünde yağ
karabiber
tuz

Kemikli olarak birer kişilik parçalara ayrılan et, tencereye konur, tuzu atılır Yarım yumurta büyüklüğünde yağ da konulduktan sonra tencerenin kapağı örtülerek hafif ateşe konur Ara sıra çevrilerek kızartılır Sonra, soyularak fındık büyüklüğünde doğranan domates, ilâve edilir Domatesle de birkaç dakika pişirilip altı çevrilip bir güvece aktarılır 2 - 2,5 bardak sıcak su da konularak hafif ateşte pişmeye bırakılır
Yemekten yarım saat kadar önce, kuskus, bol kaynar suya salınır 15 dakika haşlandıktan sonra suyu süzülüp ete aktarılır Bir miktar daha tuz ve karabiber atılır ve hafif ateş te, suyunu tamamen çekinceye kadar pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.