![]() |
Ciğerli Kuzu (Çin) Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ciğerli Kuzu (Çin) TarifiCiğerli Kuzu (Çin) 175 g yağsız kuzu eti (sırttan; bütün yağları alınıp, ince şeritler halinde kesilmiş) 175 g kuzu ciğeri (zarı alınıp, ince şeritler halinde kesilmiş) 2 tatlı kaşığı soya sosu (ya da şoyu) 2 tatlı kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı susamyağı 1 1/2 tatlı kaşığı mısır nişastası 1 demet taze soğan 1 diş sarımsak 2 tatlı kaşığı ayçiçek yağı 1/2 acı sivribiber (sap ve çekirdekleri temizlenip ince doğranmış) Kuzu eti ve ciğer şeritlerini ayrı ayrı birer salata kâsesine koyun ![]() ![]() Taze soğanları soyup, yıkadıktan sonra, 6 cm uzunluğunda parçalar halinde keserek, beyaz ve yeşil parçaları ayrı ayrı bir kenara bırakın ![]() ![]() Ayçiçek yağını kalın dipli bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tavayı ateşten alıp, ciğerli kuzuyu ısıtılmış 4 düz tabağa bölüştürerek, servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|