![]() |
Kuzu Kolu Tarifi ( Bosna ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzu Kolu Tarifi ( Bosna )Kuzu Kolu Tarifi ( Bosna ) 3,5 kg'lık 1 kuzu küreği (yağları ayıklanmış) 8 sap maydanoz 4 fiske kekik 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı (yumuşatılmış) Sosu: 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı 250 gr mantar (silinerek temizlenmiş) 30 gr (1/4 su bardağı) un 200 gr (1 su bardağı) süt 200 gr (1 su bardağı) et suyu 1 kahve kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı hindistancevizi 500 gr taze patates (kabukları kazınıp, haşlanmış ve süzülmüş) 2 çorba kaşığı krema Önce fırınınızı orta sıcaklığa (190"C) getirip ısıtınız ![]() Keskin bir bıçakla, kemiğe yakın 12 yarık yapıp, maydanoz ve kekikleri yarıklara doldurunuz ![]() Etin her tarafını önce tuz ve karabiberle, sonra da yumuşatılmış tereyağla ovunuz ![]() ![]() ![]() Sosu hazırlamak için, büyük bir tencerede, yağı orta ateşte kızdırınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rosto tepsisini fırından çıkarıp, eti kesme tahtasının üstünde dilim dilim keserek, ısıtılmış bir servis tabağına yerleştiriniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|