![]() |
Ekmekçi Güzeli Kuzu Kolu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ekmekçi Güzeli Kuzu Kolu TarifiEkmekçi Güzeli Kuzu Kolu Tarifi 2 kg'lık 1 kuzu kolu (kemiği çıkarılıp rulo yapılmış) 2 diş sarımsak (her biri ortadan ikiye bölünmüş) 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 2 çorba kaşığı + 1 tatlı kaşığı tereyağı (ufak-ufak kesilmiş) 8 orta boy patates (kabukları soyulup dilimlenmiş) 4 orta boy soğan (ince doğranmış) 2 su bardağı konsome Önce fırınınızı orta sıcaklığa (190 C) getirip ısıtınız ![]() Keskin bir bıçakla, eti 4 yerinden yarıp, içlerine yarım sarımsakları yerleştirerek, üstüne tuz ve biberi serpiniz ![]() Büyük bir rosto tepsisini, 1 tatlı kaşığı yağla hafifçe yağlayınız ![]() ![]() Patates ve soğanları etin etrafına döşeyip, konsomeyi üstüne dökünüz ![]() ![]() ![]() Eti fırından çıkarıp, ısıtılmış bir servis tabağına aktarınız ![]() ![]() Not: Ekmekçi güzeli kuzu kolu, Fransız mutfağından alınmış lezzetli bir kuzu yemeğidir ![]() |
![]() |
![]() |
|