![]() |
Çömlek Kebabı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çömlek Kebabı TarifiÇömlek Kebabı Tarifi 800 gr kuzu eti (kuşbaşı doğranmış) 3 çorba kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 3 su bardağı su 1 orta boy havuç (2 cm boyunda doğranmış) 1/2 su bardağı bezelye (ayıklanmış) 200 gr arpacık soğanı 1 iri domates (kabuğu soyulup çekirdekleri temizlenmiş ve dilimlenmiş) Yağı orta boy bir tencerede, orta ateşte kızdırınız ![]() ![]() ![]() Bu arada havucu 2 su bardağı suda 15-20 dakika haşlayınız ![]() ![]() ![]() Kebabın etlerini bir güvece alınız; üstüne sırasıyla havucunu, soğanını, bezelyesini ve domatesini koyup ağır ateşte 15 dakika daha pişirerek, kabında servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|