![]() |
Ançüezli Dana Bifteği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ançüezli Dana Bifteği TarifiAnçüezli Dana Bifteği Tarifi 3+1/2 çorba kaşığı baharatlı un (3 çorba kaşığı un + 1 tath kaşığı tuz + 1 çay kaşığı karabiber) 6 parça dana bifteği (ince dövülmüş) 120 gr (8 çorba kaşığı) tereyağı 1/2 limonun suyu Garnitürü: 3 büyük domates (ikiye bölünüp ortaları kaşıkla oyulmuş) 12 siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılıp ezilmiş) 2 yumurta (katı haşlanmış ve dilimlenmiş) 6 limon dilimi 6 ançüez rulosu Baharatlı unu yayvan bir tabağa döküp dana bifteklerini bu una buladıktan sonra, etin üstünde kalan fazla unu silkeleyiniz ![]() 4 çorba kaşığı tereyağı büyük bir tavada hafif ateşte eritiniz ![]() ![]() Biftekleri tavadan alıp bir servis tabağına, birinin kenarı ötekinin üstüne oturacak biçimde yerleştiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|