![]() |
Hardal Ve Gravyer Soslu Dana Bifteği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hardal Ve Gravyer Soslu Dana Bifteği TarifiHardal Ve Gravyer Soslu Dana Bifteği Tarifi 4 dana bifteği (ince dövülmüş) 1 diş sarmısak (ikiye bölünmüş) 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 200 gr (1+1/2 su bardağı) gravyer peyniri rendesi 2 çorba kaşığı hardal 125 gr (1/2 su bardağı) acı krema Biftekleri sarmısakla ovup, sarmısakları atınız ![]() ![]() Büyük bir tavada tereyağı eritiniz; köpükleri kaybolunca, biftekleri koyarak her iki yüzlerini 3-4'er dakika kızartınız ![]() ![]() Izgaranızı kızdırınız ![]() Peynir, hardal ve kremayı bir kaseye koyup çatalla iyice karıştırarak cam tabaktaki bifteklerin üstüne yayınız ![]() Tabağı ızgaranın altına yerleştirip 3-5 dakika, peynir eriyip kızarana kadar pişiriniz ![]() Tabağı ızgaradan alıp, hemen servis ediniz ![]() Not: Yanında patates sote ve bezelye ile servis edilebilir ![]() |
![]() |
![]() |
|