Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
etli, güveç, tarifi, türlü

Türlü Güveç Tarifi (Etli)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Türlü Güveç Tarifi (Etli)



250 gr kuşbaşı et

2 adet orta boy patlıcan

1 adet orta boy kabak

2 adet orta boy patates

1 avuç bamya

1 avuç fasulye

3 adet domates

1 adet kuru soğan

2 adet sivribiber

4-5 diş sarımsak

1,5 çorba kaşığı margarin

Tuz

Sebzeleri özelliklerine göre ayıklayıp yıkayalım ve kuşbaşı şeklinde doğrayalım

Bir tencereye, margarin koyup eritelim Üzerine ince kıydığımız kuru soğanları ilave edip, pembeleştirelim

Soğanlar pembeleşince, etleri katıp biraz daha kavuralım

Bütün sebzeleri tencereye ilave edip iyice karıştırdıktan sonra, yeterince suyunu ve baharatını katarak büyük bir güvece dolduralım

Güvecin ağzını yağlı kağıt ile kapadıktan sonra, önceden ısıttığımız fırında pişirelim

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.