Türlü Güveç Tarifi (Etli) |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Türlü Güveç Tarifi (Etli)250 gr kuşbaşı et 2 adet orta boy patlıcan 1 adet orta boy kabak 2 adet orta boy patates 1 avuç bamya 1 avuç fasulye 3 adet domates 1 adet kuru soğan 2 adet sivribiber 4-5 diş sarımsak 1,5 çorba kaşığı margarin Tuz Sebzeleri özelliklerine göre ayıklayıp yıkayalım ve kuşbaşı şeklinde doğrayalım Bir tencereye, margarin koyup eritelim Üzerine ince kıydığımız kuru soğanları ilave edip, pembeleştirelim Soğanlar pembeleşince, etleri katıp biraz daha kavuralım Bütün sebzeleri tencereye ilave edip iyice karıştırdıktan sonra, yeterince suyunu ve baharatını katarak büyük bir güvece dolduralım Güvecin ağzını yağlı kağıt ile kapadıktan sonra, önceden ısıttığımız fırında pişirelim |
|