![]() |
Tavuklu Bezelye Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Bezelye Tarifi1/2 kg ayıklanmış bezelye 3 adet patates 1 adet havuç 1 adet tavuk göğsü 1 adet soğan 2 diş sarmısak 3 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı salça 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 3 bardak sıcak su Soğanı ve sarımsağı soyun ve ince ince kıyın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tavuklu Bezelye Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Bezelye Tarifi1,5 kg taze bezelye 400 gr but kısmından tavuk kuşbaşı 2 adet kuru soğan 2 adet domates 1 demet dereotu 1/2 paket (125 gr) margarin 1 tatlı kaşığı biber salçası Tuz Karabiber İnce kıydığımız soğanları, 2 çorba kaşığı margarinde pembeleştirelim ![]() Kuşbaşı kesilmiş tavuk etlerini de tencereye ilave edip, 1-2 sefer karıştırdıktan sonra ağzı kapalı olarak pişirmeye başlayalım ![]() Etler suyunu salıp da çekince, 1 tatlı kaşığı biber salçasını ve yeterince baharatını ilave edip, yumuşayıncaya kadar kavuralım ![]() Bezelyeyi ve yeterince suyunu koyup, iyice pişirelim ![]() Pişmesine yakın ince kıyım dereotunu da ilave dip, biraz daha pişirdikten sonra ocaktan indirelim ![]() 5-10 dakika demlendirip, sıcak sıcak servis yapalım ![]() |
![]() |
![]() |
|