Tavuklu Bezelye Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Bezelye Tarifi1/2 kg ayıklanmış bezelye 3 adet patates 1 adet havuç 1 adet tavuk göğsü 1 adet soğan 2 diş sarmısak 3 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı salça 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 3 bardak sıcak su Soğanı ve sarımsağı soyun ve ince ince kıyın Zeytinyağını tencereye koyup soğanları kavurmaya başlayın Soğanlar tam pembeleşmeden önce kıymayı ekleyin ve güzelce kavurun Tuzunu da ilave edin Soyulmuş ve küp küp kesilmiş patatesi, havucu, sarımsakları tencereye ekleyin Tavuğu suda haşlayın ve irice dograyın Tencereye ekleyin 2-3 bardak su ile inceltilmiş salça ve kırmızı tozbiber ilave ederek önce 10 dakika yüksek ateşte, kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra da kısık ateşte 20-25 dakika pişirin Pişirirken bir kere yemeği karıştırın
|
|
Tavuklu Bezelye Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Bezelye Tarifi1,5 kg taze bezelye 400 gr but kısmından tavuk kuşbaşı 2 adet kuru soğan 2 adet domates 1 demet dereotu 1/2 paket (125 gr) margarin 1 tatlı kaşığı biber salçası Tuz Karabiber İnce kıydığımız soğanları, 2 çorba kaşığı margarinde pembeleştirelim Kuşbaşı kesilmiş tavuk etlerini de tencereye ilave edip, 1-2 sefer karıştırdıktan sonra ağzı kapalı olarak pişirmeye başlayalım Etler suyunu salıp da çekince, 1 tatlı kaşığı biber salçasını ve yeterince baharatını ilave edip, yumuşayıncaya kadar kavuralım Bezelyeyi ve yeterince suyunu koyup, iyice pişirelim Pişmesine yakın ince kıyım dereotunu da ilave dip, biraz daha pişirdikten sonra ocaktan indirelim 5-10 dakika demlendirip, sıcak sıcak servis yapalım
|
|
|
|