![]() |
Jambonlu Ve Gravyerli Dana Bifteği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Jambonlu Ve Gravyerli Dana Bifteği TarifiJambonlu ve Gravyerli Dana Bifteği Tarifi 4 ince dilim jambon 4 ince dilim gravyer peyniri 8 orta boy dana bifteği (dövülmüş) 1 çay kaşığı karabiber 4 çorba kaşığı un 2 yumurta 60 gr (2/3 su bardağı) galeta unu 120 gr (8 çorba kaşığı) tereyağı 4 limon dilimi Dört bifteğin üstüne ayrı ayrı jambon ve gravyer dilimlerini yerleştirip, kalan öteki dört bifteği üstlerine yerleştirerek «sandviç» yapınız ![]() Sandviçlerin kenarlarını bir tokmakla döverek kapatınız ![]() ![]() Yayvan bir kaba yumurtaları kırıp; çatalla iyice çırpınız ![]() ![]() Hazırlamış olduğunuz biftekleri önce yumurtaya sonra da galeta ununa bulayıp yağlı bir kâğıtla paket yaparak buzdolabında 30 dakika bekletiniz ![]() Tereyağı büyük bir tavada hafif ateşte eritip köpükleri sönünce biftekleri ekleyerek her iki yüzlerini 3'er dakika kızartınız; ocağın altını kısıp biftekleri ara sıra çevirerek 15 dakika pişiriniz ![]() Biftekleri sıcak servis tabaklarına alıp, limon dilimleriyle süsleyerek servis ediniz ![]() Not: Ispanak yada haşlanmış taze patatesle servis edilebilir ![]() |
![]() |
![]() |
|