![]() |
Arpa Şehriyeli Kuzu İnciği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arpa Şehriyeli Kuzu İnciği TarifiArpa Şehriyeli Kuzu İnciği Tarifi 5 kuzu inciği 2 çorba kaşığı tereyağı 1 soğan (ince kıyılmış) 1 çorba kaşığı un 1 tatlı kaşığı tuz 1 çorba kaşığı domates salçası 1 litre (5 su bardağı) su 2 iri domates (kabukları soyulup, doğranmış) Şehriyesi: 400 gr arpa şehriyesi 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 4 iri domates (kabukları, soyulup, doğranmış) 2 çay kaşığı tuz 2 domates (kabukları soyulup, dörde bölünmüş) 100 gr gravyer peyniri (kibrit çöpü biçimi dilimlenmiş) 1/2 su bardağı gravyer peyniri rendesi Baharat torbası: 1 çay kaşığı kekik 1/2 diş sarımsak 4 tane-karabiber 1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) Etleri hazırlamak için, orta boy bir tencerede, iki çorba kaşığı tereyağı kızdırınız, incikleri tencereye koyup, 10 dakika, karıştırarak kızartınız ![]() ![]() ![]() ![]() Tencere kaynarken, üstte toplanan köpükleri delikli kepçeyle alınız ![]() ![]() ![]() ![]() Şehriyeyi hazırlamak için, orta boy bir tencereye 4 çorba kaşığı yağı koyup kızdırınız ![]() ![]() Başka bir orta boy tencereye 5 su bardağı su ile, kalan 1 çay kaşığı tuzu koyup kaynatınız ![]() ![]() Şehriyeleri, suyu iyice süzülünce soğuk sudan geçirip, öteki orta boy tencerede beklettiğiniz domateslerin içine atıp karıştırınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|