Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
arpa, inciği, kuzu, tarifi, şehriyeli

Arpa Şehriyeli Kuzu İnciği Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arpa Şehriyeli Kuzu İnciği Tarifi



Arpa Şehriyeli Kuzu İnciği Tarifi

5 kuzu inciği
2 çorba kaşığı tereyağı
1 soğan (ince kıyılmış)
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı domates salçası
1 litre (5 su bardağı) su
2 iri domates (kabukları soyulup, doğranmış)

Şehriyesi:
400 gr arpa şehriyesi
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
4 iri domates (kabukları, soyulup, doğranmış)
2 çay kaşığı tuz
2 domates (kabukları soyulup, dörde bölünmüş)
100 gr gravyer peyniri (kibrit çöpü biçimi dilimlenmiş)
1/2 su bardağı gravyer peyniri rendesi

Baharat torbası:
1 çay kaşığı kekik
1/2 diş sarımsak
4 tane-karabiber
1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)

Etleri hazırlamak için, orta boy bir tencerede, iki çorba kaşığı tereyağı kızdırınız, incikleri tencereye koyup, 10 dakika, karıştırarak kızartınız Soğanı ekleyip, 2 dakika daha kavurunuz Unu katıp iyice karıştırınız Sonra tuzu, suyu, domates salçasını ve baharat torbasını ekleyiniz
Tencere kaynarken, üstte toplanan köpükleri delikli kepçeyle alınız Tencerenin kapağını kapatıp, ağır ateşte 1 saat 15 dakika pişiriniz Domatesleri koyup 15 dakika daha ıpişiriniz Tencereyi ateşten alıp bir kenara bırakınız
Şehriyeyi hazırlamak için, orta boy bir tencereye 4 çorba kaşığı yağı koyup kızdırınız Doğranmış domateslerle 1 çay kaşığı tuz ekleyip, 10 dakika, domatesler suyunu çekene kadar pişirip bir kenara bırakınız
Başka bir orta boy tencereye 5 su bardağı su ile, kalan 1 çay kaşığı tuzu koyup kaynatınız Arpa şehriyelerini ekleyip, 12 dakika kaynar suda haşlayarak, kevgirde süzdürünüz
Şehriyeleri, suyu iyice süzülünce soğuk sudan geçirip, öteki orta boy tencerede beklettiğiniz domateslerin içine atıp karıştırınız Genişçe bir tepsinin yada bir güvecin içine, kuzu inciklerinin piştiği salçadan iki çorba kaşığı koyup, incikleri güvece yerleştiriniz Şehriyenin yarısını inciklerin üstüne serpiniz Kibrit biçimi kesilmiş gravyer peynirlerini de şehriyenin üstüne serpiniz Kalan şehriyeyi üstüne yayınız Rendelenmiş gravyeri de serpip, dörde bölünmüş domatesleri en üste diziniz Güveci fırına sürüp 10 dakika kızarttıktan sonra servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.