![]() |
Köy Usulü Dana Bifteği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Köy Usulü Dana Bifteği TarifiKöy Usulü Dana Bifteği Tarifi 4 dana bifteği (dövülmüş) 60 gr (1/2 su bardağı) un 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 3 arpacık soğanı (ince doğranmış) 1 diş sarımsak (dövülmüş) 500 gr domates (kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılarak kuşbaşı doğranmış) 1 su bardağı et suyu 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 2 tatlı kaşığı mısır nişastası (2 tatlı kaşığı su içinde eritilmiş) ![]() Bifteklerin her iki yüzlerini unlayıp, fazla unlarını silkeleyiniz ![]() Geniş bir tencerede tereyağı orta ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp bir kenara bırakınız ![]() Orta boy bir kaba domatesleri, et suyunu, tuzu, biberi ve eritilmiş mısır nişastasını koyarak iyice karıştırınız ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, bifteklerle sosu sıcak bir servis tabağına boşaltarak servis ediniz ![]() Not: Köy usulü dana bifteği, patates kroketi ve kabak soteyle servis edilebilir ![]() |
![]() |
![]() |
|