![]() |
Tavuklu Kremali Patlican Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Kremali Patlican Tarifi3 adet bostan patlıcanı 600 gr tavuk kuşbaşı 1 adet kuru soğan 2 adet domates Kızartmak için sıvıyağ Kreması için: 3 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı sıvıyağ 2,5 su bardağı süt 1 çay kaşığı muskat Tuz Karabiber En üstüne kaşar peyniri rendesi Kuru soğanı incecik kıyıp 1/4 paket (65 gr) margarinde yumuşayıncaya kadar pişirelim ![]() Kuşbaşı kesilmiş tavuk etlerini ilave edip ara sıra karıştırmak şartı ile 10 dakika daha pişirelim ![]() 2 orta boy domatesin kabuğunu soyup, rendeledikten sonra tavuklara ilave edip ağzı kapalı olarak pişirmeye devam edelim ![]() Yeterince tuz ve karabiber ve 1 bardak da su katıp domatesler iyice eriyene kadar pişirelim ![]() Bostan patlıcanlarını alacalı soyup, uzunlamasına 2'ye kestikten sonra tuzlu suda 15 dakika bekletelim ![]() Patlıcanların acısı çıkınca suyunu süzelim, kızgın sıvıyağda renk alıncaya kadar kızartalım ![]() Isıya dayanıklı fırın tepsisine dizip tatlı kaşığı ile içlerini ezip, çukurlaştıralım ![]() ![]() ![]() ![]() Patlıcanların içine kremalı tavuğu doldurup üzerine ince kesilmiş kaşar peyniri dilimi veya yuvarlak domates dilimi koyalım ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|