![]() |
Macar Usulü Dana Bifteği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Macar Usulü Dana Bifteği TarifiMacar Usulü Dana Bifteği Tarifi 4 dana bifteği (dövülmüş) 2 çorba kaşığı limon suyu 2 çorba kaşığı baharatlı un (2 çorba kaşığı un + 1 tatlı kaşığı tuz + 1 çay kaşığı karabiber) 100 gr (7 çorba kaşığı) tereyağı 2 orta boy soğan (ince doğranmış) 1 çorba kaşığı tatlı kırmızı biber 1/2 su bardağı et suyu 125 gr (1/2 su bardağı) acı krema Dana bifteklerini geniş ve yayvan bir kaba yerleştiriniz; üstüne 2 çorba kaşığı limon suyunu döküp 30 dakika, ara sıra çevirerek marine ediniz ![]() ![]() Yağlı bir kağıdın üstüne baharatlı unu döküp biftekleri unladıktan sonra fazla unu silkeleyiniz ![]() ![]() ![]() Kalan tereyağı tavaya ekleyip eritiniz ![]() ![]() Tavayı ateşten alıp kırmızı biberi serperek karıştırınız ![]() ![]() ![]() Tavayı ateşten alıp acı kremayı koyarak iyice karıştırınız ![]() ![]() Not: Macar usulü dana bifteği, erişte ve taze fasulyeyle servis edilebilir ![]() |
![]() |
![]() |
|