Macar Usulü Dana Bifteği Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Macar Usulü Dana Bifteği TarifiMacar Usulü Dana Bifteği Tarifi 4 dana bifteği (dövülmüş) 2 çorba kaşığı limon suyu 2 çorba kaşığı baharatlı un (2 çorba kaşığı un + 1 tatlı kaşığı tuz + 1 çay kaşığı karabiber) 100 gr (7 çorba kaşığı) tereyağı 2 orta boy soğan (ince doğranmış) 1 çorba kaşığı tatlı kırmızı biber 1/2 su bardağı et suyu 125 gr (1/2 su bardağı) acı krema Dana bifteklerini geniş ve yayvan bir kaba yerleştiriniz; üstüne 2 çorba kaşığı limon suyunu döküp 30 dakika, ara sıra çevirerek marine ediniz Biftekleri kaptan çıkarıp kurutunuz; marinadı atınız Yağlı bir kağıdın üstüne baharatlı unu döküp biftekleri unladıktan sonra fazla unu silkeleyiniz Geniş bir tavada 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı hafif ateşte kızdırıp biftekleri tavaya koyunuz; her iki yüzlerini 3-4'er dakika kızartınız Biftekleri delikli kepçeyle, ısıtılmış bir servis tabağına alıp üstünü alüminyum kağıdıyla kapatınız Kalan tereyağı tavaya ekleyip eritiniz Yağ kızınca soğanı katıp 5-6 dakika kızartınız Tavayı ateşten alıp kırmızı biberi serperek karıştırınız Karışımı harlı ateşte ısıtıp, ara sıra karıştırarak et suyunu ekleyiniz Bu karışımı 3-4 dakika, tavadaki sıvı biraz azalana kadar pişiriniz Tavayı ateşten alıp acı kremayı koyarak iyice karıştırınız Hazırladığmız bu sosu bifteklerin üstüne döküp hemen servis ediniz Not: Macar usulü dana bifteği, erişte ve taze fasulyeyle servis edilebilir |
|