![]() |
Ardıç Soslu Kuzu Kontrfile (Fransa) Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ardıç Soslu Kuzu Kontrfile (Fransa) TarifiArdıç Soslu Kuzu Kontrfile (Fransa) 2 kuzu kontrfilesi (her biri yaklaşık 1 kg; bütün kemikleri çıkarılıp, yağları alınmış) 1 litre (4 su bardağı) tuzsuz esmer et suyu (ya da tavuk suyu) 4 tatlı kaşığı ardıç tohumu (iri dövülmüş) 1 tatlı kaşığı natürel zeytinyağı Önce fırınınızı 220 °C'a ısıtın ![]() Sosu hazırlamak için et (ya da tavuk) suyunu kalın dipli bir tencereye koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak karışımı 50 cl ![]() ![]() ![]() Bu arada kontrfilelerin her yanına zeytinyağını sürüp, bir fırın kabına yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() Kabı fırından alıp, kontrfileleri ısıtılmış bir servis tabağına aktarın ve üstlerini örterek, sıcak kalmalarını sağlayın ![]() ![]() ![]() Tabaktaki kontrfileleri dilimleyin ![]() ![]() ![]() SERVİS ÖNERİSİ: Yanında kırmızı lahana salatasıyla ![]() |
![]() |
![]() |
|