![]() |
Dana Ciğeri Kırmızı Soslu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dana Ciğeri Kırmızı Soslu TarifiMALZEMELER 1 kg Dana Ciğeri (1/2 cm kalınlığında doğranmış) 60 gr (1/2 su bardağı) Un 1 Tatlı Kaşığı Tuz 1 Çay Kaşığı Karabiber 1 Çay Kaşığı Pul Kırmızı Biber 1 Tatlı Kaşığı Toz Hardal 60 gr (4 çorba kaşığı) Tereyağı 1 Çorba Kaşığı Rafine Yağ 1 Demet Roka (yıkanıp kurulanmış) Sosu: 2 Çorba Kaşığı Ketçap 2 Tatlı Kaşığı Tatlı Kırmızı Biber 1 Çorba Kaşığı Sirke 1 Tatlı Kaşığı Toz Hardal 2 Orta Boy Domates (kabukları soyulup çekirdekleri temizlenerek doğranmış) 1 Çorba Kaşığı Toz Şeker 1 Tatlı Kaşığı Soğan (rendelenmiş) 1/2 Su Bardağı Sek Kırmızı Şarap 1 Diş Sarmısak (dövülmüş) 125 gr (1/2 su bardağı) Acı Krema HAZIRLANIŞI Kırmızı soslu dana ciğerleri, kırmızı şarap, domates ve kremalı sos karışımında iyice yumuşatılarak pirinç pilavıyla servis edilebilir ![]() Krema dışında bütün sos malzemesini bir tencereye koyup harlı ateşte kaynatınız ![]() ![]() ![]() Orta boy bir kapta unu, tuzu, pul kırmızı biberi ve toz hardalı iyice karıştırınız ![]() ![]() ![]() Geniş ve derin bir tavada tereyağ ve rafine yağı orta ateşte pişiriniz ![]() ![]() ![]() Ayırdığınız baharatlı unu, tahta bir kaşıkla tavada kalmış ciğer sulu yağa ekleyiniz ![]() Tavanızı hafif ateşte ısıtırken yavaş yavaş tencerede bir kenara ayırmış olduğunuz sosu karıştırarak katınız ![]() ![]() ![]() Tavayı ateşten alıp sosu dana ciğerlerinin üstüne dökünüz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|