Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
düdüklüde, tarifi, yahni

Düdüklüde Yahni Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Düdüklüde Yahni Tarifi



1 kg kemikli kuzu eti

6 adet kuru soğan

2 su bardağı nohut

1 dolu çorba kaşığı salça

1 çay bardağı sıvıyağ

1 tatlı kaşığı tuz

2 su bardağı su

Nohut akşamdan ıslatılır, ertesi günü suyu süzülür Et, düdüklüde kendi suyuyla biraz kavrulduktan sonra nohut ve su eklenir Düdüklünün kapağı kapatılır Pim çıktıktan sonra 15 dakika pişirilir Soğanlar ince kıyılır, sıvıyağda pembeleştirilir Tuz ve salça eklenir Haşlanan etli nohutun üzerine katılır Normal kapak kapatılır 10 dakika birlikte kaynatılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.