![]() |
Hint Usulü İspanaklı Kuzu Yahnisi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hint Usulü İspanaklı Kuzu Yahnisi TarifiHint Usulü Ispanaklı Kuzu Yahnisi 500 g yağsız kuzu eti (buttan; kuşbaşı doğranmış) 1/2 tatlı kaşığı ayçiçek yağı 1 iri soğan (ince doğranmış) 4 tatlı kaşığı kişniş 1 'çorba kaşığı tane hardal 2 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber 1 tatlı kaşığı zerdeçal 1/2 su bardağı yoğurt (tercihen yarım yağlı) 2,5 cm boyunda taze zencefil (ince doğranmış; isteğe bağlı) 3 diş sarımsak (dövülmüş) 1 kg ıspanak (ayıklanıp, yıkandıktan sonra, doğranmış) 1/4 tatlı kaşığı tuz Emaye bir tencereye ayçiçek yağını fırçayla sürüp, tencereyi orta ateşe oturtarak, ısıtın ![]() ![]() Kuşbaşı etler, kişniş, tane hardal, kimyon, pul kırmızıbiber ve zerdeçalı ekleyip, iyice karıştırın ![]() ![]() ![]() Zencefil (isteğe bağlı) ve sarımsakları katıp, karışımın üstünü hafifçe örtecek kadar su ekledikten sonra, ateşi açarak, birtaşım kaynatın ![]() ![]() ![]() Ateşi açıp, ıspanakları avuçavuçve her katıştan sonra, yumuşayıncaya kadar karıştırarak ekleyin ![]() ![]() ![]() SERVİS ÖNERİSİ: Yanında safranlı pilav ve kepekli unla hazırlanmış sac pideleriyle ![]() |
![]() |
![]() |
|