Mantarlı Dana Böbregi Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Dana Böbregi TarifiMalzemeler 1 kg böbrek 200 gr mantar 1 orta boy sogan 4 çorba kasigi tereyagi Yeteri kadar tuz, karabiber 1-2 Adet defne yapragi Yarim demet maydanoz 1 tutam dereotu Tarifi Iri kusbasi olarak dogranmis böbregi yikayip kurulayin Tencereye tereyagini koyup eritin Yag biraz kizginlasinca içerisine böbrekleri atip kendi suyunu çekinceye kadar pisirin Üzerine yemeklik olarak dogranmis sogani koyarak 2 veya 3 dakika kadar kavurun![]() Içerisine bütün mantarlari ilave edin Pismekte olan mantarlar kendi suyunu verip çekince bir su bardagi su ilave edin Kisik ateste suyu koyu kivam alincaya kadar pisirin Üzerine tuz, karabiber, maydonoz ve dereotunu ilave ederek servise sunun |
|
Mantarlı Dana Böbregi Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Dana Böbregi TarifiMantarlı Dana Böbreği Tarifi 1 kg dana böbreği (yağları temizlenip yıkanmış ve dilimlenmiş) 1 soğan (ince doğranmış) 1 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 su bardağı et suyu 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı 250 gr mantar (temizlenmiş) 125 gr (1/2 su bardağı) acı krema Baharat torbası: 8 sap maydanoz 1 fiske kekik 1 defne yaprağı Böbrek dilimlerini ateşe dayanıklı bir cam tencereye koyup üstüne soğan, limon kabuğu rendesi, tuz ve biberi koyup, limon suyunu, baharat torbasını ve et suyunu ekleyiniz Tencereyi harlı ateşe oturtup, ara sıra karıştırarak ısıtınız Kaynamaya başlayınca ateşi kısıp yemeği 30 dakika pişiriniz Bu arada, küçük bir tavada tereyağı eritiniz, köpükleri sönüp yağ kızınca, mantarları ekleyiniz ve karıştırarak 3-4 dakika kızartınız Sonra tavayı ateşten alınız Böbrekler pişince mantarları tencereye katıp karıştırarak kremayı ekleyiniz Ara sıra karıştırarak, 5 dakika daha pişiriniz Tencereyi ateşten alıp baharat torbasını çıkartıp atınız Yemeği, içinde piştiği tencereyle servis ediniz Not: Mantarlı dana böbreği, patates püresi ve sote taze fasulye ile servis edilir
|
|
|
|