![]() |
Mantarlı Dana Böbregi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantarlı Dana Böbregi TarifiMalzemeler 1 kg böbrek 200 gr mantar 1 orta boy sogan 4 çorba kasigi tereyagi Yeteri kadar tuz, karabiber 1-2 Adet defne yapragi Yarim demet maydanoz 1 tutam dereotu Tarifi Iri kusbasi olarak dogranmis böbregi yikayip kurulayin ![]() ![]() ![]() ![]() Içerisine bütün mantarlari ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Mantarlı Dana Böbregi Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantarlı Dana Böbregi TarifiMantarlı Dana Böbreği Tarifi 1 kg dana böbreği (yağları temizlenip yıkanmış ve dilimlenmiş) 1 soğan (ince doğranmış) 1 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 su bardağı et suyu 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı 250 gr mantar (temizlenmiş) 125 gr (1/2 su bardağı) acı krema Baharat torbası: 8 sap maydanoz 1 fiske kekik 1 defne yaprağı Böbrek dilimlerini ateşe dayanıklı bir cam tencereye koyup üstüne soğan, limon kabuğu rendesi, tuz ve biberi koyup, limon suyunu, baharat torbasını ve et suyunu ekleyiniz ![]() Tencereyi harlı ateşe oturtup, ara sıra karıştırarak ısıtınız ![]() ![]() Bu arada, küçük bir tavada tereyağı eritiniz, köpükleri sönüp yağ kızınca, mantarları ekleyiniz ve karıştırarak 3-4 dakika kızartınız ![]() ![]() Böbrekler pişince mantarları tencereye katıp karıştırarak kremayı ekleyiniz ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp baharat torbasını çıkartıp atınız ![]() ![]() Not: Mantarlı dana böbreği, patates püresi ve sote taze fasulye ile servis edilir ![]() |
![]() |
![]() |
|