![]() |
Bavyera Usulü Dana Ciğeri Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bavyera Usulü Dana Ciğeri TarifiBavyera Usulü Dana Ciğeri Tarifi 750 gr dana ciğeri (ince dilimlenmiş) 6+1/2 çorba kaşığı baharatlı un (6 çorba kaşığı un 1 tatlı kaşığı tuz + 1 çay kaşığı karabiber + 1 kahve kaşığı toz hardal) 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 1/4 su bardağı et suyu 125 gr (1/2 su bardağı) acı krema 1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) Baharatlı unu bir tabağa koyup, ciğer dilimlerini una iyice bulayınız ![]() Büyük bir tavada, tereyağı orta ateşte eritiniz ![]() ![]() Maşa ile ciğerleri tavadan alıp, sıcak bir servis tabağına koyarak sıcak tutunuz ![]() Et suyunu tavaya döküp, devamlı karıştırarak kaynatınız ![]() Ateşin altını kısıp, krema ve maydanozu ekleyerek kaynatmadan ısıtınız ![]() Tavayı ateşten alıp, sosu ciğerlerin üstüne dökerek hemen servis ediniz ![]() Not: Bavyera usulü dana ciğerini, patates ve yeşil sebze ile servis edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|