![]() |
Balkabağı Püreli Kuzu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balkabağı Püreli Kuzu TarifiBalkabağı Püreli Kuzu 4 parça kemiksiz kuzu eti (tercihen buttan; her biri yaklaşık 125 g; bütün yağları alınıp, et tokacıyla yassıltılmış) 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı 1/8 tatlı kaşığı safran 1/2 tatlı kaşığı tuz 30 cl ![]() 1 kg balkabağı (kabukları soyulup, küp biçiminde doğranmış) 2 kekik dalı 1/4 tatlı kaşığı beyazbiber 4 çorba kaşığı süzme yoğurt (1 çorba kaşığı suyla karıştırılmış) 2 çorba kaşığı ceviziçi (180 C'a ısıtılmış fırında 10 dakika kızartılmış, süsleme için) taze kekik yaprakları (isteğe bağlı; süsleme için) Et dilimlerinin her birinin 2 ucunu birbirine yaklaştırarak dilimlere daire biçimi verip, 1 'er kürdanla tutturun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tavuk suyunu başka bir tencereye koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, tavuk suyunu bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, et parçalarını delikli bir tabağa aktarın ve kürdanları çıkarıp attıktan sonra, sıcak kalmalarını sağlayın ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, kalan tuzu ve beyazbiberi serperek karıştırdıktan sonra, püreyi 4 düz servis tabağına bölüştürün ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|