![]() |
Meksika Usulü Kuzu Yahnisi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meksika Usulü Kuzu Yahnisi TarifiMeksika Usulü Kuzu Yahnisi 1250 g yağsız kuzu eti (buttan, bütün yağları alınıp, kuşbaşı doğranmış) 2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 5 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1 acı sivribiber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra ince doğranmış) 1 tatlı kaşığı kimyon 1 soğan (iri parçalar halinde doğranmış) 1 yeşil dolmalık biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, bir kenarı 1 cm 'lik kareler halinde kesilmiş) 2 iri olgun domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlendikten sonra, iri zar biçiminde doğranmış) 25 cl ![]() 1/2 tatlı kaşığı tuz 1/4 tatlı kaşığı hintcevizi rendesi 1 1/2 çorba kaşığı kakao Zeytinyağının yarısını kalın dipli bir tavaya koyup, tavayı harlı ateşe oturtarak, yağı kızdırın ![]() ![]() ![]() Tavaya kalan zeytinyağının yarısını (1/2 çorba kaşığı) ve kalan etleri koyup, aynı biçimde sote ederek, tavayı ateşten alın ve etleri kâsedeki öbür etlerin yanına çıkarın ![]() Kalan zeytinyağını bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() Karışım tıkırdamaya başlayınca kâsedeki et parçalarını ve bıraktıkları suyu ekleyip, kakaoyu serpin ![]() ![]() ![]() SERVİS ÖNERİSİ: Yanında sıcak gözlemelerle ![]() NOT: BU DEĞİŞİK TARİFTE, MEKSİKA MUTFAĞININ HİNDİ ETİ, BAHARAT VE KAKAOYLA HAZIRLANAN ÜNLÜ YEMEĞİ MOLE POBLANO'NIN DEĞİŞİK VERSİYONUDUR |
![]() |
![]() |
|